Åråsen på 2. pinsedag

Mandag er det en ny stor oppgave som venter for FFK. 2. pinsedag er det Lillestrøm på Åråsen som gjelder!

Sterke etter opprykket

Etter 45 strake sesongen på øverste nivå, rykket Lillestrøm ned til OBOS-ligaen i desember 2019, etter en thriller for historiebøkene. I kvalifiseringen mot Start hadde laget fra Åråsen full kontroll. 15 minutter igjen av returoppgjøret, hjemme på eget gress, 3 mål foran og plassen i Eliteserien et kvarters parademarsj unna. Så våknet Start og Martin Ramsland. Da dommeren blåste for siste gang var stillingen 5-5 sammenlagt og Lillestrøm var nede i OBOS-ligaen på bortemålsregelen, som senere er fjernet. 

Lillestrøm trengte kun det ene året på å komme tilbake til Eliteserien, og paradoksalt nok har Lillestrøm vært langt bedre i årene etter opprykket, enn før nedrykket. 4. plass, 4. plass og 6. plass er fasit på de tre årene etter at laget var tilbake på øverste nivå. Fjoråret var derimot ikke uten dramatikk, hvor en av de største sjokkene i Norsk fotball fant sted på sommeren 2023 da trener Geir Bakke meldte overgang til erkefiende Vålerenga. 

Ny kurs i 2024

Etter en høstsesong hvor først sportssjef Simon Mesfin hadde hovedansvaret fra sidelinjen, tok Eirik Bakke over ut sesongen. I høst ble klubbens nye trener annonser, svenske Andreas Georgson kom inn dørene på Åråsen og førte samtidig med seg en stilendring i den mer spillende retningen. 

Noen endringer ble det også på spillersiden i løpet av vinteren, hvor de mest profilerte signeringene var Sander Moen Foss (Sandefjord), Erling Knutzon (Molde), Felix Va (Djurgården) og Eric Kitolano (Molde). Ikke like mange profilerte spillere gikk ut dørene, men Eskil Edh (AIK) og Vetle Skjærvik (Tromsø) er nok spillere som er savnet på Romerike. 

Røde kort og varierende resultater

Lillestrøm er blant toppkandidatene i årets serie, men har så langt kun periodevis fått vist frem alt dem kan. Som f.eks. på 16. mai, da Viking ble nedsablet på eget kunstgress med 4-1. Dem har også hentet alle tre poengene fra bortekampene mot Haugesund og Sandefjord, samt et imponerende seier på Aspmyra i 3. runde av NM. 

På eget gress har det derimot lugget. KBK tok med seg alle poengene i serieåpningen, HamKam dro hjem med uavgjort og Sarpsborg beholdt alle poengene da fugla var på besøk i Østfold forrige uke. Det Lillestrøm har samlet mest av alle hittil i årets seriespill, det er røde kort. Både Felix Va og Martin Roseth har måttet forlate banen tidlig grunnet røde kort i år. 

Flott rekke med kamper

16. mai var en ny flott opplevelse for FFK, foran et elektrisk hjemmepublikum ble det 4-1 mot Strømsgodset på Fredrikstad Stadion. En fantastisk stemning bar laget frem til en ny seier, den 6. på rad i alle konkurranser. Mandag er det nok en stor oppgave som venter, Lillestrøm på Åråsen er en knalltøff utfordring hvor kun det aller beste vi evner som kollektiv og individer vil være godt nok til å konkurrere om poengene. 

Det er få endringer å melde fra skadefronten, fortsatt vil Mai Traore, Joannes Bjartalid og Filip Stensland være uaktuelle til kamp, mens Imre Bech Hermansen er tilbake og klar for å bidra i FFK-drakta igjen. Øvrige spillere er klare for oppgaven som står for tur. 

Neste hjemmekamp kommer allerede lørdag 25. mai, da er Tromsø på besøk i plankebyen, og det er den siste på 7 uker(!). Vil du være med å skape den samme elleville atmosfæren som vi fikk oppleve på 16. mai? Da er det bare å kjøpe billett først som sist. Det gjør du HER!

Annonse fra Eliteserien: