Amundsen-Day flyttes opp i a-troppen

Ethan Amundsen-Day (15) går fortsatt på ungdomsskolen, men fra januar blir unggutten en del av A-troppen til FFK!

Opp i a-troppen fra januar
Ethan Amundsen-Day fylte 15 år i våres og har allerede bemerket seg både på Norges ungdomslandslag og i kamper for G19-laget. Unggutten har allerede prøvd seg på a-lagstreninger og gjort sine saker bra. I sommer imponerte han hos FC København og i høst var han invitert til å trene med Feyenoord, et opphold som ble stoppet grunnet koronapandemien. Nå flyttes han opp som en del av A-troppen fra januar. 

Den venstrebeinte midtstopperen er en av FFK sine fremtidshåp, spillerutvikler Magnus Meling ser frem til å følge utviklingen til Lervik-gutten. 

- Ethan er en morsom spiller å jobbe med, mye pga. hans lidenskap til å bli bedre og hans vinnerskalle. For at han  skal nå målene sine, må han ha en evne til å takle medgang og motgang. Disse egenskapene skal han utvikle selv, men vi skal gå ved siden av han langs veien. At Ethan neste år får mulighet til å trene med A-laget gjør at han vil få en ny og annerledes utfordring som vil styrke utviklingen hans. Jeg gleder meg til å se han sammen med våres seniorspillere. Forteller Meling. 

Ungdomsskole og OBOS-ligaen
Ethan går fortsatt på ungdomsskolen, noe som gjør at han ikke får deltatt på samtlige a-lagstreninger, men et godt samarbeid med Vestbygda Ungdomsskole gjør det mulig for stoppertalentet å delta på flere av øktene hver uke. Ethan selv ser frem til å bryne seg mot Kjelsrud Johansen, Solberg, Alba og de andre etablerte seniorspissene på daglig basis. 

- Jeg er ydmyk og kjempeglad for å kunne være en del av A-laget. Jeg vet jeg er ung, og at det blir utfordrende for meg, men jeg er lærevillig og dedikert. Dette betyr veldig mye for meg. Forteller Ethan. 

Ethan tar drakt nummer 3 på a-laget og blir med det troppens 22. spiller!

Annonse fra Eliteserien: