Qwerty AS_FFK - Bodø-Glimt #2

"Alle lokaloppgjørs mor"

Som Arne Scheie sa det, lørdag spilles "alle lokaloppgjørs mor" på Fredrikstad Stadion. Smekkfullt. Utsolgt. Lørdag klokka 17:59 står tiden når For Fredrikstad runger over matta på Stadion!

12. sesonger i Eliteserien

Sarpsborg 08 hadde en vanskelig oppvekst på 2000-tallet, og omtrent da hele satsingen virket til å være et avsluttet kapittel, klarte klubben med alle navnene en utrolig snuoperasjon både sportslig og økonomisk. Høsten 2010 var historien komplett, Sarpsborg var tilbake på øverste nivå for første gang siden 1974. Siden 2013 har det nå blitt 12 sesongen på rad på øverste nivå, inkludert to tapte cupfinaler og et eventyr i Europa. De siste sesongene har det blitt tre 8. plasser på rad, men i år er ambisjonene høyere når de blå og hvite sikter mot medaljekamp i Eliteserien. 

Gjennom vinteren har laget som trenes av Stefan Billborn vært gjennom store endringer i spillertroppen. Sentrale navn som Bjørn Inge Utvik, Victor Torp, Mikkel Maigaard og Ramon Lundqvist har forlatt klubben. Inn har bl.a. tidligere landslagskaptein Stefan Johansen og stortalentet Sondre Ørjasæter kommet. Sesongstarten har vært under forventning for sarpingene som har måttet gå av banen både mot Viking og Odd med 0-1 på resultattavla. 

Kun to møter i Eliteserien i moderne tid

En av årsakene til den store oppmerksomheten omkring oppgjøret handler bl.a. om hvor sjeldent de to nesten sammengrodde byene har møttes på øverste nivå på fotballbanen. I moderne tid er det kun to oppgjør å se tilbake på, hvor begge klubbene har spilt på øverste nivå. Sesongen 2011. 

Et fullsatt Fredrikstad Stadion tok i mot lagene en strålende sommerdag den 13. juni. Gjestene tok ledelsen ved Martin Wiig, men hjemmelaget kom tilbake mot slutten og utlignet på lekkert vis da Tarik Elyounoussi chippet inn utligningen. På tross av et stormløp mot sarpingene de siste minuttene endte oppgjøret 1-1. 

Det motsatte oppgjøret ble ikke like spennende. FFK var klart best og vant hele 4-1 på Sarpsborg Stadion i slutten av september. Igjen var Elyounoussi på scoringslista, sammen med Celso Borges og Amin Askar. Tom Erik Breive satt inn Sarpsborg sitt trøstemål.

God start på sesongen

FFK har hoppet rett i den tøffeste delen av Eliteserie-livet med kamper mot Bodø/Glimt og Brann i de to første kampene. Etter en jevn førsteomgang mot seriemesterne fra i fjor, ble de helgule for sterke etter hvilen og vant 2-0. I Bergen på søndag var det FFK som skulle være det sterkeste laget, og tok med seg alle poengene hjem fra Brann Stadion etter en imponerende 2-0 seier. 

Onsdag spiltes første runde i NM, hvor FFK gjestet Seiersten stadion for å møte Drøbak/Frogn. FFK byttet samtlige 11 som startet mot Brann i Bergen, og oppgjøret ble vunnet komfortabelt med hele 10-0, og 9 forskjellige målscorere.

Med unntak av Joannes Bjartalid, så er samtlige spillere i full trening og klare for ny serierunde i Eliteserien. Som vi gleder oss, velkommen til et fullsatt Fredrikstad Stadion lørdag kveld! 

Ledige billetter til Sandefjord og Strømsgodset

Lørdag må du på svartebørs for å finne billetter til FFK mot Sarpsborg 08, men til kampene mot Sandefjord og Strømsgodset er det muligheter. Billettsalget til de kampene er åpnet, sikre deg en plass nå! 

Kjøp billetter HER!

Annonse fra Eliteserien: