#9 - Ranheim

Søndag er vi tilbake på hesten og klare for ny seriekamp, Ranheim på Extra Arena står for tur!

Kruttstrerke borte
Ranheim har startet sesongen oppløftende etter en noe skuffende sesong i 2021. Da endte Eliteserie-laget fra 2018 og 2019 og opprykkskandidaten i 2021 på en 12. plass, kun 3 poeng over nedrykkskvalik. Såpass skuffende var sesongen at mangeårig trener Svein Maalen ga seg. Inn kom Hugo Pereira, som har brukt tid på å finne formelen for Ranheim, men nå er den kanskje på plass. 

Ranheim har nemlig startet sesongen godt. Aller best på bortebane hvor laget har kruttsterke 3-1-0 på sine 4 kamper, torsdag ble det 2-1 seier mot til da ubeseirede Mjøndalen. På hjemmebane har det lugget litt mer, her viser fasiten 1-1-2 etter tap for Brann og Stabæk, uavgjort mot Start og seier mot Grorud. Forrige hjemmekamp mot Start var det lenge 0-2, men Ranheim kom tilbake og sikret uavgjort 6 minutter på overtid. 

Ikke bare trøndere, men nesten
Før var Ranheim av og for trøndere, det er de fortsatt, men nå tilført litt utrøndersk krydder. Første spilleren som gikk bort fra malen var spanjolen Adria Mateo Lopez, som ga seg etter 2021. Siden har det kommet til flere og flere ikke-trønderske til klubben, først og fremst representert ved portugisiske Hugo Pereira som hovedtrener, men også spillerne Nicklas Frenderud fra Danmark, Simon Marklund fra Sverige og flere norske spillere fra steder i landet uten palatalisering. 

Allikevel er det fortsatt en sterk trøndersk linje i Ranheim og det er mange spillere som har lang fartstid i klubben. Kvande, Eggen Rismark, Tønne, Reginiussen og Karlsen har alle vært profiler for klubben fra tiden før Eliteserien og er fortsatt viktige spillere for Ranheim i dag.

Tilbake på hesten
FFK leverte en svak andreomgang mot KFUM på torsdag og da endte det i en skuffende kveld for både spillere og supportere med årets første hjemmetap. Spillerne var kjapt tilbake på hesten fredag og klare for avreise til Trondheim lørdag ettermiddag. 

Thomas Drage måtte av banen mot KFUM etter kun 25 minutter og er ikke klar for denne kampen. Heldigvis er det ikke snakk om noe alvorlig for den kreative midtbanespilleren, som er klar igjen for fullt etter den korte pausen kommende uke. Fra før er Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland ute av spill, mens resten av troppen er klare for kamp. 

Kampstart på Extra Arena søndag ettermiddag er 15:00. 
Skal du ikke se kampen fra tribunen så kan du se den på Discovery+. 

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Eliteserien: