#8 - KFUM

For 8. gang siden 2016 skal FFK og KFUM i duell, i morgen er det klart for ny spennende kamp på Stadion!

Kvalik igjen?
KFUM spilte sin første sesong i OBOS-ligaen i 2016. Det ble med det ene året den gangen, men i 2019 var de tilbake og der har de etablert seg som et lag å regne med på øvre halvdel. 

Det ble kvalifisering til Eliteserien i 2019 etter en sterk 4. plass i ligaen. I 2020 ble det akkurat ikke kvalifisering etter tap i en thriller mot Raufoss i siste serierunde. I 2021 var laget tilbake i kvalifiseringen etter å ha blitt nummer 5 i ligaen. 

Hittil i 2022 ligger KFUM igjen på skuddhold til en kvalifisering med en 7. plass etter 7 kamper. Sesongen har gitt 3 seire, 2 uavgjort og 2 tap så langt. Etter en kort tørkeperiode ble det seier mot Kongsvinger mandag kveld, takket være en sen scoring på dødball. 

Flere endringer
KFUM gjorde flere endringer i troppen etter 2021. I tillegg til at klubb-legenden Stian Sortevik la skoene på hyllen, så forsvant Alagie Sanyang (Start), Marius Alm (KBK), Christopher Lindquist (Lyn), David Tavakoli (Lyn), Jesper Taaje (Sandefjord) og Bilal Njie (Haugesund) ut portene. 

Som mange ganger før har KFUM igjen lett frem spennende spillere fra lavere divisjoner til å bygge opp troppen. Thomas Klemetsen Jakobsen (Moss), Simen Hestnes (Skeid), Momodou Njie (Moss), Petter Nosakhare Dahl (Frigg) og Mats Viken (Grorud). Utover det har de også hentet inn et par mer erfarne spillere i Fredrik Brustad (Mjøndalen) og Moussa Njie (Sandefjord). 

Dessverre for KFUM så har laget vært plaget med mange skader i sesongstarten. Spesielt frontleddet har hatt mange forfall, noe som har gjort at trener Jørgen Isnes flere ganger har stilt opp laget nesten uten angrepsspillere på banen. Derfor ble også Filip Delaveris hentet inn på lån i helgen som var, og unggutten fra Brann brukte kun minutter på å gjøre seg veldig nyttig på Ekebergsletta da kanten headet inn vinnermålet mot Kongsvinger like før slutt. 

Møttes mange ganger
Siden 2016 har FFK og KFUM møttes 7 ganger i offisielle kamper. 4 seriekamper og 3 kvalifiseringskamper. Seriekampene har endt med 1 seier til hvert lag og 2 uavgjort. De to seirene var i 2021 og de to uavgjortene var i 2016. Mellom der møttes lagene til opprykkskvalifisering i 2018, hvor KFUM var best med 3-0 i første kamp og 1-1 i andre. Opprykkskvalifisering var det også i desember i fjor. Det ble en ellevill kamp på Stadion hvor KFUM ledet 2-0 til pause. FFK kom tilbake til 2-2 og deretter tok ledelsen 3-2 i ekstraomgangene, men i det kampen skulle til å blåses av kriget KFUM inn utligningen og tok seg videre på straffespark. 

Nå er det duket for en ny duell mellom to gode konkurrenter, det er bare å glede seg!

Samme tropp klar for kamp
For FFK sin del er det en repetisjon av inngangen til kampen mot Brann i helgen. Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland er ute med skader, resten av troppen er klare til kamp. 

Vi håper mange kommer tilbake til denne kampen. Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!
 
Foto: Lemos Media

Annonse fra Obos-ligaen: