#7 - Brann

Kamper som perler på en snor! Ukas tredje kamp er i Bergen mot en av landets største og sterkeste klubber, lørdag møter vi Brann til kveldskamp på Brann stadion!

Tidenes sterkeste OBOS-klubb? 
Med et budsjett på nesten 100 millioner, over 13.000 tilskuere i snitt første tre serierunder og spillertropp med både bredde og kvalitet tilsvarende godt opp på øvre halvdel i Eliteserien, da blir man storfavoritt i OBOS-ligaen.

Etter et utrolig innholdsrikt 2021, med negativt fortegn, ser Brann ut til å stå støtt på beina igjen. Engasjementet rundt klubben er høyt og Brann-supporterne bidrar til å løfte publikumssnittet i ligaen både på hjemme- og bortebane.      

Godkjent start på sesongen
Brann haltet litt i treningskampene tidlig på vinteren, men inn mot seriestarten tok det seg kraftig opp med solide kamper mot Aalesund og Sogndal. I seriestarten ventet Ranheim på bortebane, og der fortsatte oppturen med en overbevisende 4-0 seier.

I sesongens første hjemmekamp var det klart for lokalderby mot Åsane, det endte med et noe skuffende 1-1 resultat. Neste kamp var på bortebane mot Skeid, her så det ut til å bli en ny uavgjort, men langt på overtid kjempet Brann inn 3-2 og tok med seg alle poengene hjem. Tilbake på Brann stadion i 4. serierunde skulle det igjen bli et noe skuffende resultat da Sogndal fikk med seg 1-1 hjem til saftbygda.

Deretter ventet en ny tur til Oslo og igjen lå det lenge an til en uavgjort, men med bare 10 minutter igjen ble Brann forært en 2-1 ledelse som sørget for at alle sluser ble åpnet hos KFUM, som attpåtil spilte med 10 mann etter en utvisning tidligere i omgangen. Til slutt ble det hele 5-1 for Brann. Scoringsformen har de tatt med seg i fortsettelsen. Hjemme mot et skadeplaget Sandnes Ulf på 16. mai ledet Brann 2-0 før tilskuerne på et smekkfullt Brann stadion hadde funnet plassene sine, til slutt ble det 3-0 for Eirik Horneland sine disipler. 

På samme måte som FFK spilte Brann 1. runde i NM på onsdag. Også bergenserne byttet hele laget til den kampen, men i motsetning til FFK sin kamp så ble det en veldig grei gjennomkjøring for Brann mot Voss. Sluttresultatet ble 7-0, og med det en god bekreftelse på at scoringsformen er intakt. 

Får testet troppen skikkelig
En uke med kamp mandag, onsdag og lørdag har nok de færreste i FFK eller noen annen klubb vært med på tidligere, men situasjonen er lik for både FFK og Brann. En skikkelig test er det, spesielt for bredden i troppene. Hovedtrener Bjørn Johansen er fornøyd med det utfallet av den spesielle uken så langt, og håper å se et FFK på sitt beste mot Brann. 

- En kveldskamp i Bergen med mye folk og et Brann-lag som er på sitt sterkeste så langt i år, blir en fin test for oss. Som alltid er vår inngang til kamp at vi ønsker å sette premissene, Brann borte er ikke noe unntak. Vi kommer til å være offensive og vi må evne å skape flere offensive trusselbilder for Brann, vi har ingen intensjon om å dra til Bergen for å ligge lavt og forsvare oss til noe. Skal vi klare dette må samtlige, ikke bare dem som skal ut på gresset, men alle som reiser, prestere opp mot vårt aller beste. Vi hadde en fantastisk ramme på 16. mai og gleder oss veldig til en ny kamp med en herlig ramme! Forteller Bummen.  

To mann ute
Henrik Kjelsrud Johansen er som kjent ute en lengre periode. Philip Aukland er også ute etter å ha måttet gå av mot Skeid med en skade i låret. Utover disse to er resten av troppen klar for kamp og trenerteamet har 21 tilgjengelige spillere å velge mellom til sin 18-mannstropp til Bergen. 

Slik kjøper du billett
Lørdagskampen mot FFK vil nok også trekke mye publikum og det kan bli en herlig ramme mellom to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk fotball. 

Skal du til Bergen er det her du kjøper billett til bortefeltet:
Billetter - Bortefelt Brann - FFK

Ny hjemmekamp på Kr. himmelfartsdag
Det er kort tid mellom slagene for FFK sitt a-lag om dagen. Lørdag er det bortekamp mot Brann og torsdag 26. mai, på Kristi himmelfartsdag, er det klart for ny kamp på Stadion. 

På den andre halvdelen står KFUM, en motstander vi har kriget jevnt med i mange år, og vært med på både gode og dårlige opplevelser mot. 

Vi håper mange kommer tilbake til denne kampen. Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!  

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: