#6 - Skeid

Mandag er endelig dagen her! Folkefest på tribunene og en knalltøff duell ute på matta mellom to tradisjonsrike klubber!

Tilbake etter sterk sesong
Skeid har vært innom mange divisjoner siden 90-tallet. Fra Eliteserie ned til 3. divisjon og oppover igjen. Talentfabrikken har slitt økonomisk, spilt hjemmekamper på 5 forskjellige baner og kranglet med Oslo kommune i flere år om hva som er en godkjent kunstgressbane. Nå peker pilene oppover igjen for oksene, selv om det har vært mange marginer imot hittil i sesongen 2022. 

Fra spill i 3. divisjon i 2013 rykket klubben omsider tilbake opp i toppfotballen i 2018, men det ble med det ene året i OBOS-ligaen i 2019 før det var tilbake i Postnord-ligaen i 2020. I den forkortede pandemi-sesongen kjempet Skeid og FFK om opprykket, en duell FFK trakk det lengste strået i. Året etter var det derimot klart for opprykk, Skeid var best og vant avdelingen sin ganske klart i 2021, komfortable 8 poeng foran Arendal. 

Alle marginer imot
5 serierunder er spilt, men fortsatt står Skeid uten poeng. Spill alle kampene til Skeid på nytt med samme kampbilde, men med litt mindre marginer imot, så kunne situasjonen vært helt annerledes. Skeid har spilt helt jevnt med Stabæk, Start, Brann, Kongsvinger og Mjøndalen. Alle kamper er ettmålstap, kamper som like gjerne kunne bikket Skeid sin vei. 

Abel Stensrud var gjennombruddsspilleren i 2021 for Skeid, unggutten satt inn imponerende 22 mål i opprykkssesongen, og dermed gikk ferden videre til Odd. Simen Hestnes var også en viktig mann i fjor, han gikk videre til KFUM. Inn har Skeid skaffet seg bl.a. Bendik Riise fra Hødd og Morten Renå Olsen fra Strømmen. 

Utover dette råder trener og Fredrikstad-mann, Gard Holme, over mye av den samme troppen som i fjor. Johnny Buduson er fortsatt frontmannen og lagets mest rutinerte spiller. Spissen, med en kort fortid i FFK på lån, har satt inn 99 mål på sine 163 kamper for Skeid, i år har han 3 mål på samvittigheten, og med det tyder det meste på at nummer 100 kommer mandag... 

Laget er godt samspilt og har en fin miks med mange unge spennende spillere som spiller ballbesittende og offensiv fotball. Noe som også synes i målforskjellen. 19 mål har Skeid vært involvert i hittil i sesongen, det er flest i ligaen. 7 mål scoret og 12 mål sluppet inn. 

Bummens tanker
Hovedtrener Bjørn Johansen fikk se et FFK-lag som leverte en god prestasjon borte mot Sandnes Ulf forrige runde, og håper å se laget sitt ta ytterligere steg i fortsettelsen. 

- Vi har en tropp med mye energi om dagen, den energien ønsker vi å ha med oss ut på banen i morgen. Det, sammen med en nærmest fullsatt Stadion, skal skape en kraft som skal bringe hjem en ny god opplevelse på hjemmebane. Det er deilig å se at vi kan fylle på med folk utover i kampene som kan opprettholde eller løfte kvaliteten i kampene, dette har vært en styrke for oss de siste årene og gjelder fortsatt. Vi er klare for en skikkelig festdag og vi skal gjøre alt vi kan for å bringe frem vårt høyeste nivå. Forteller Bummen. 

Bare Kjelsrud mangler
Henrik Kjelsrud Johansen gjennomgikk en vellykket operasjon for sitt avrevne leddbånd i kneet onsdag denne uken. Nå venter en lengre opptreningsperiode for spissen. Utover det er alle mann i full trening og klare for kamp mandag kveld. 

Karantene er alltid en faktor utover sesongen, og for FFK sin del er det Adnan Hadzic som er nærmest med sine 3 gule kort. Han må stå over ved neste advarsel. Mads Nielsen og Philip Aukland har så langt 2 gule kort. 

Skal overgå 12. august 2018
En vakker søndag midt i august 2018 sørget 10.413 personer for rekord. Tidenes best besøkte fotballkamp på nivå 3 i Norge. Også den best besøkte fotballkampen i Østfold siden september 2011 da FFK møtte Brann i semifinalen i NM foran 12.068 tilskuere på Stadion.

Nå er vi klare igjen! 16. mai 2022 går vi for den best besøkte kampen i Østfold på over 10 år! 10.414 solgte billetter er målet. 

KJØP SESONGKORT/KAMPBILLETT HER! - Eller i FFK Appen!

Det jobbes med en rekke tiltak og prosjekter inn mot kampen. Dette er en dag hele Fredrikstad skal til sentrum og på Stadion - Dette blir kok!

Klæboe med stort løfte
Joakim Klæboe går sjeldent stille i dørene og heller ikke når det gjelder antall tilskuere på Stadion til 16. mai har han klart å holde seg i ro, det kan det hende han vil angre på. 

- Aldri verden om det blir over 10.414 på Stadion 16. mai, hvis det skjer skal jeg tatoverer tilskuertallet! Utbasunerte Klæboe... 

Espen Østerhaug og Joakim Klæboe har satt mye på spill til 16. mai

Espen Østerhaug og Joakim Klæboe har satt mye på spill til 16. mai


Storstilt mobilisering til fotballens nasjonaldag
Fotballens nasjonaldag er en herlig tradisjon bygget opp over mange år i Norge. Fra 1982 har det vært en fast serierunde denne dagen, men det var FFK og Rosenborg som var årsaken til oppstarten når de i 1981 måtte utsette en kamp til denne dagen og over 17000 mennesker var på plass på Lerkendal. 

I 2022 er det igjen endelig hjemmekamp for FFK på denne fantastiske dagen og vi håper på fotballfest og full Stadion!

KJØP SESONGKORT/KAMPBILLETT HER! - Eller i FFK Appen!

Annonse fra Obos-ligaen: