#30 - Sesongavslutning

Ca. klokka 16:50 på lørdag er årets sesong over. Siste seriekamp går på en nylagt Gjemselund stadion mot Kongsvinger!

Snudd sesongen
De fleste opprykkslag starter sesongen på nytt nivå ganske friskt og har sine beste kamper tidlig, før hverdagen møter dem utover i året. Det har ikke vært tilfellet for Kongsvinger i årets sesong. 

Kongsvinger dundret gjennom Postnord-ligaen i 2021, men startet sesongen 2022 trått. Etter 9 kamper hadde laget fra de dype skoger samlet sammen 7 poeng. Inn i den tidlige sommerpausen var nok tankene på Gjemselund mer rettet mot nedrykk enn opprykk, men etter pausen har det meste gått på skinner for hovedtrener Eirik Mæland og spillerne hans. 

Opprykkstempo i 20 kamper
Fra runde 10 og frem til kun en serieomgang gjenstår, så er Kongsvinger ligaen nest beste lag, kun slått av suverene Brann. På de siste 20 kampene har Kongsvinger solide 39 poeng. Forrige helg ble det riktig nok en solid nedtur da det ble 0-4 tap for Skeid på Nordre Åsen, et annet lag som har vist en sterk høstform. 

Lørdag spiller Kongsvinger i realiteten om å bli nummer 5 eller 6. I øyeblikket er det 5. plassen dem er på. Teoretisk kan laget også bli nummer 7, men da skal Ranheim hente inn både 3 poeng og 9 mål i løpet av 90 minutter fotball på lørdag. 

Helt frem til denne uken lå alt an til at kampen mellom Kongsvinger og FFK skulle spilles inne i Kongsvinger-hallen, hvor Kongsvinger har spilt sine siste hjemmekamper grunnet oppgradering av Gjemselund. Mandag kom kontrabeskjeden, Gjemselund er klar og dermed flyttes oppgjøret tilbake ut i friluft på en flunkende ny kunstgressmatte. 

Har begynt på 2023
FFK har for lengst rettet blikket mot 2023 etter at plassen i OBOS-ligaen ble sikret på Stjørdal for to uker siden. Treningsmengden er allerede økt gjennom oktober, fra mandag starter en ny hverdag for FFK-spillerne med et helt nytt treningsregime som skal starte forberedelsene på 2023. 

Forrige kamp mot Kongsvinger endte med 0-0 på Fredrikstad Stadion i et sjansefattig oppgjør, hvor Oscar Jansson sin heading i tverrliggeren var den største muligheten. Lørdag håper vi på mer underholdning når lagene kan slippe seg løs i sesongavslutningen. 

FFK må klare seg uten skadde Kjelsrud Johansen, Lindström og Aukland, mens Solberg er ute med karantene. For øvrig er det bare å velge og vrake for Joakim Klæboe og trenerteamet til årets siste startoppstilling. 

Kampstart på Gjemselund er 15:00! 

Annonse fra Obos-ligaen: