FFK - Sandefjord #32

3 poeng i banken

FFK dro i land en sterk 1-0 seier mot Sandefjord på eget kunstgress søndag kveld!

Endringer i startoppstillingen

For første gang i år var det nye fjes i startoppstillingen til FFK i Eliteserien. Brage Skaret og Jeppe Kjær kom inn og fikk sine første starter for året. De øvrige 9 var de samme som sist.

FFK kom til kampen med 5 poeng på sine første 4 kamper, mens gjestene fra Vestfold kun hadde ett poeng på sine første 3 kamper.

Sjanser begge veier før hvilen

Den første omgangen startet ganske jevnt, det som var av tilløp til gode sjanser var det FFK som stod for, men etter kvarteret skulle Sandefjord presentere seg inne foran målet til Fischer. Den danske målvakten reddet to ganger, den andre var det sterke slaget, og på det tredje skuddforsøket stod Kvile riktig plassert på streken og klarerte. Like etterpå var Sandefjord nærme igjen, nå litt mer tilfeldig da et innlegg gikk i tverrliggeren.

Etter 30 minutter var det FFK sin tur, og da havnet også ballen i nettet. Kjær dro seg lekkert fri og sendte av gårde Sørløkk, han fant igjen Bjørlo helt fri foran mål og på deiligste vis vippet midtbanespilleren inn 1-0 helt opp i vinkelen. 1-0 til FFK!

Etter drøye 40 minutter kunne ledelsen vært doblet da Aga dro seg fri på strålende vis foran mål, dessverre gikk avslutningen fra skrått hold like utenfor. Dermed 1-0 til pause på Stadion.

Dro det i land

Andre omgang var jevnspilt. Sandefjord er gode på ball og har en overvekt av banespillet, uten at de klarer å skape de helt store sjansene mot et kompakt og solid hjemmelag.

FFK hadde noen brukbare muligheter, den som kunne blitt mest minnerik var en volley fra Metcalfe på et innøvd cornertrekk, men den gode avslutningen ble blokkert før den kom frem til målet. Gjestene hadde noen halvfarligheter, nærmest var vår gamle elev Ruud Tveter som fikk til en heading på bakre stolpe, men avslutningen truet aldri Fischer i FFK sitt mål.

Etter fem minutter med overtidsspill endte oppgjøret med 1-0 og 3 solide poeng til i banken for FFK!

Rosenborg først, så 16. mai

Allerede onsdag er det en ny mulighet til å kose seg med fotball på Stadion. Rosenborg kommer til Fredrikstad for å spille om avansement til 4. runde i NM. Kampen spilles 14:30 på arbeidernes dag.

Neste hjemmekamp i Eliteserien er først om noen uker, og da er det en skikkelig godbit! 16. mai står på plakaten, og som en av grunnleggerne av tradisjonen skal det selvsagt spilles kamp på Fredrikstad Stadion den dagen. Gjester er Strømsgodset!

Billetter til Rosenborg og Strømsgodset kjøpes HER!