#20 - Ranheim

Søndag kl. 15:00 sparkes FFK mot opprykksjagende Ranheim i gang på Stadion!

Imponerende utvikling i 2022
Ranheim rykket ned fra Eliteserien i 2019 og hadde en absolutt godkjent sesong i OBOS-ligaen i 2020 med en fin 4. plass. Men på tross av topplasseringen så var det tegn til en nedtur, kun 1 seier på de siste 10 kampene og inn i 2021 fortsatte den nedadgående trenden. Ranheim endte 2021 på en 12. plass. De tok også farvel med mangeårig trener, Svein Maalen, midtveis i sesongen. Hugo Pereira tok over og fullførte en skuffende sesong på Extra Arena. 

Etter en tøff serieåpning med 0-4 mot Brann har 2022 blitt en meget god sesong så langt for Ranheim. På tross av at Ranheim mistet spillere som toppscorer Melkersen (Hibernian), Kamanzi (Tromsø), Lopez (la opp), Brattbakk og Ceide (begge tilbake til RBK), og kun hentet inn Kristiansen (Ull/Kisa), så har Ranheim vært mange hakk bedre i år. 37 poeng på 19 kamper er opprykkstempo, og trønderne øyner nå muligheten for å ta steget tilbake på øverste nivå i 2023. 

Nest beste hjemmelag
Gjennom sommeren har formen vært god, men noe varierende på bortebane. De 4 siste kampene på fremmed kunstgress har endt med tap mot Skeid og Sandnes Ulf, uavgjort mot Kongsvinger og seier mot KFUM. Forrige helg ble det 2-1 seier mot Mjøndalen hjemme på Extra Arena, ikke overraskende da Ranheim er ligaens nest beste hjemmelag. 

En av grunnene til det er det forsmedelige tapet FFK måtte tåle der i våres. FFK ledet 2-0 og hadde god kontroll på oppgjøret før Ranheim reduserte på overtid i 1. omgang og snudde oppgjøret på de første 10 minuttene etter hvilen. FFK har med andre ord noe å revansjere på Stadion denne helgen. I fjor endte kampene mot Ranheim med 1-1 i Trondheim og 3-1 til FFK på Stadion. 

Fortsette angrepsspillet 
Om ikke annet så kan man med enkelthet si at FFK har vært underholdende de siste kampene. Kampene mot Stabæk og Åsane har vært pakket med sjanser og mål. Søndag er målet å fortsette det gode angrepsspillet, men samtidig stramme til bakover. 

Kjelsrud Johansen er fortsatt ute, men har hatt en god opptrening og øyner nå muligheten for å bidra mot slutten av sesongen. Aukland nærmer seg trening igjen og er forhåpentligvis klar når september er i gang. Jansson fikk en kamps karantene etter det røde kortet mot Åsane. 

Mikail Maden ble presentert som ny FFK-spiller i går, men er ikke klar for spill denne helgen. 

Det selges billetter!
FFK mot Ranheim blir en folkefest. Billettsalget er allerede på nesten 4000!

Læreplassjegerne deler ut 1000 billetter til barne- og ungdomslag i hele Østfold, og Bypakke Nedre Glomma sørger for at alle som sykler til Stadion får gratis billett! Flere billetter er satt ned i pris takket være partnere som subsidierer våre beste plasser. Det er også flere felt med sterkt reduserte priser, og som vanlig koster det kun 50 kroner for billett på Sørsia! 

Kjøp billetter i FFK Appen eller her: FFK - Ranheim 

Annonse fra Obos-ligaen: