#17 - Start

Det ble en blytung opplevelse onsdag kveld for FFK. Søndag er det muligheter for å slå tilbake når vi reiser til Sørlandet for å møte et annet lag som heller ikke har fått ut sitt fulle potensial så langt denne sesongen.

Skal tilbake til Eliteserien
Start har vært opp og ned mellom Eliteserien og OBOS-ligaen en rekke ganger på 2000-tallet, og for dem som har fulgt klubben tett de siste årene har det knapt nok vært et kjedelig øyeblikk, på godt og vondt. Opprykk, nedrykk, tidenes kvalifiseringsdrama, enorme utskiftninger på alt fra eierskap, til ledere, trenere og spillere. Underholdningsverdien er det ingenting å si på med Start!

Før årets sesong var klubben tydelig på at opprykk var målet, med en ambisiøs satsing i 2022 skal Start i 2023 være tilbake i Eliteserien. Det har man fortsatt selvsagt alle muligheter til, men det begynner å kreve en meget sterk høstsesong dersom målet skal oppnås. Etter 16 av 30 kamper har Start 23 poeng, dvs. 4 opp til kvalifisering og 8 opp til opprykk. 

Vårsesongens store spiller for Sørlandets stolthet har vært den innleide unggutten Jonatan Braut Brunes som har hele 16 målpoeng på sine 15 spilte kamper. Også en annen innleid unggutt, Oskar Fallenius, har vært svært toneangivende for Start. Dessverre for sørlendingene så er han ute med en langtidsskade. 

Start har som vanlig vært veldig aktive på overgangsmarkedet. I vinter kom det en rekke spillere inn portene, og i sommer har klubben allerede sikret seg to svensker, men ingen av dem er spilleklare før 1. august, og dermed ikke med mot FFK. 

Gode opplevelser mot Start
FFK har hatt gode opplevelser mot Start de siste årene. På kampene lagene mellom i 2017, 2021 og 2022 er det FFK som har kunnet juble oftest. 3 kamper har endt med FFK-seier, 2 kamper har endt uavgjort. I det omvendte oppgjøret i våres vant FFK 1-0 etter scoring av Stian Stray Molde. Forrige kamp på Sør Arena endte hele 6-2 til FFK etter bl.a. hat trick av Riki Alba. 

Bjørn Johansens gutter hadde 6 kamper uten tap før midtuke-kampen mot Raufoss, da rekken fikk en brutal stopp. Søndag er det muligheter til å komme seg opp på hesten igjen! 

Adnan Hadzic soner karantene for 4 gule kort. Mens Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland er ute med skader. Øvrige spillere skal være klare for kamp. 

Kampstart på Sør Arena søndag 31. juli er kl. 15:00!

Stabæk neste på Stadion
Neste hjemmekamp kommer allerede torsdag da Stabæk kommer til Fredrikstad. Forrige oppgjøre mellom lagene endte med 0-0 på Nadderud, torsdag 4. august håper vi på nettsus og aller helst flest til FFK! 

Billetter kjøper du i FFK Appen eller her: BILLETTER FFK - STABÆK

 

Annonse fra Obos-ligaen: