#16 - Grorud

Da er serien snudd og vi skal møte Grorud for andre gang i år, den første av hele 9 hjemmekamper som gjenstår i årets OBOS-liga!

Alltid jevnt
Grorud og FFK har møttes en rekke ganger de siste årene, både i seriespill og treningskamper. Felles for alle de tellende kampene er at det alltid er jevnt i målprotokollen. 5 ganger har lagene møttes siden 2018, hele 80% av kampene har endt i uavgjort. Den siste kampen, som da utgjør 20%, endte med 2-1 seier til FFK. Det var i Oslo i fjor. Den andre kampen mellom lagene i fjor endte 2-2 på Stadion etter en sen utligning fra gjestene. 

Søndagens kamp er det 4. møte mellom lagene i 2022. To treningskamper før sesongen endte i en seier til hvert av lagene, mens seriekampen på Grorud Arctic Match i april endte med 2-2. Våre målscorere i den kampen var Nicolay Solberg og Henrik Kjelsrud Johansen, begge assistert av Noa Williams. 

Ikke like ungt lenger
Grorud spilte seg opp og klorte seg fast i OBOS-ligaen med en veldig ungt lag i 2019 og 2020. I 2022 begynner laget å bli mer rutinert med flere spillere som har lang fartstid i fotballen. Gjennom sesongene i OBOS-ligaen har Grorud utviklet og solgt flere spillere oppover i divisjonssystemet. Spillere som Leo Cornic (Djurgården), Martin Høyland (Sarpsborg 08), Christos Zafeiris (FK Haugesund) og Oscar Aga (Elfsborg) har alle tatt store steg og gitt gode kroner tilbake til Grorud de siste par årene. 

Grorud har hatt en veldig vanskelig første halvdel av sesongen og er eneste lag som ikke har vunnet så langt. Det skal man ikke la seg lure av, faktisk har hele 11 av Groruds 15 kamper så langt blitt uavgjort eller ettmålstap. Det er med andre ord ingen overraskelse om også søndagens kamp blir jevn! 

21 spillere å velge mellom
FFK kommer fra en positiv kamp borte mot Bryne som endte med 2-0 seier etter scoringer av Ludvig Begby og Obi Okeke. Før det hadde rødbuksene 4 strake uavgjorte kamper, så det begynner å bli et respektabelt antall kamper på rad uten tap.

Av 23 spillere i troppen er det kun to mann som ikke er tilgjengelige for kamp denne gangen. Henrik Kjelsrud Johansen er ute for sesongen, mens Philip Aukland trenger et par uker til før han er i full trening. Konkurransen om plassene er stor på flere posisjoner og trenerteamet har en positiv utfordring med å ta ut elleveren til helgens kamp.

To hjemmekamper på rad!
FFK har spilt 8 kamper borte og bare 6 kamper hjemme så langt i 2022, det rettes litt opp den kommende uken med to kamper hjemme på Stadion! 

Billetter til både Grorud (24.07) og Raufoss (27.07) kjøpes i FFK Appen eller her: BILLETTER!

Annonse fra Eliteserien: