#14 - Kongsvinger

OBOS-fotballen ruller på! Mandag er det kamp igjen på Stadion, denne gangen er det Kongsvinger som står på motsatt banehalvdel!

Rett opp igjen
Kongsvinger har en stolt historie i norsk fotball med mange perioder på øverste nivå og spill i Europa, men klubben har også kjent på store nedturer. Etter cupfinale i 2016 og kvalifisering til Eliteserien i både 2016 og 2019, så ble det nedrykk til Postnord-ligaen igjen i 2020. Der brukte "Vinger" kortest mulig tid, og rykket opp igjen på imponerende vis. 88 mål og 62 mål i pluss på 26 kamper forteller om en overlegen sesong på nivå 3 i 2021. 

Kongsvinger hadde et relativt rolig overgangsvindu i vinter, men hentet et par spennende unggutter, samt et par ringrever til forvaret i Kristian Jahr og Lars Krogh Gerson. Nylig leide de også inn Martin Sjølstad fra KBK for å konkurrere om plass på venstrebacken. Det var med andre ord mer eller mindre den samme troppen som herjet i Postnord-ligaen Kongsvinger-trener Eirik Mæland tok med seg inn i OBOS-ligaen. Den tidligere FFK-spilleren tok over som trener på Gjemselund før fjoråret og leverte i sin første sesong. Etter sesongen er det imidlertid slutt, Mæland har informert at han ikke vil være med videre når avtalen hans går ut ved nyttår. 

Varierende sesongstart
Årets sesong har startet med varierende resultater for Kongsvinger. På Gjemselund har laget gjort det bra med 2 seiere, 3 uavgjort og kun 1 tap. På bortebane har det vært færre oppturer, men de to siste kampene tyder på bedring. De første 5 bortekampene endte alle med tap, men så kom seieren i den 6. kampen, mot Start på Sør Arena.

På torsdag gikk det igjen mot tap på bortebane da Bryne ledet 1-0 mot et Kongsvinger msom var redusert til 10 mann, men langt på overtid satt keeper(!) Strömberg inn 1-1 med kampens siste spark på ballen. Med det har Kongsvinger til gode å tape på sine 4 kamper etter ferien. Kongsvinger har heller ikke hatt et like hektisk program de siste ukene ettersom de røk ut av NM mot Eidsvold Turn i 2. runde og derfor ikke spilte 3. runde i NM for forrige uke. 

3 på rad
Med nok en uavgjort på torsdag er FFK det laget med nest flest uavgjort i OBOS-ligaen så langt i år. Med totalt 5 av 12 kamper uten seiersherre, er det kun Grorud som har flere med sine 6 uavgjorte kamper. Sogndal-kampen var den 3. på rad med uavgjort for FFK, før det har både kampen mot Åsane og Stabæk endt i broderlig deling av poeng. Mandagens kamp er serierunde 14, men kun FFK sin 13. kamp. Årsaken er den utsatte kampen mot Raufoss, noe som også har ført til at FFK har spilt kun 5 av de hittil 12 kampene på hjemmebane. 

Natt til fredag busset laget hjem fra Sogndal, og etter en hviledag på fredag var laget tilbake på feltet lørdag for å forberede kampen mot Kongsvinger på mandag. Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland er fortsatt utilgjengelig grunnet skader. Resten av troppen er klare for kamp!

Etter Kongsvinger venter et par normale treningsuker med kamper mot Bryne (b) og Grorud (h), før det er et par uker med hektisk program igjen mot Raufoss (h), Start (b), Stabæk (h) og Åsane (b). Deretter spilles sesong ferdig uten flere midtukekamper. 

Kampstart på mandag mot Kongsvinger er 18:00 - Vi sees på Stadion!
Billetter til kampen kjøpes i FFK Appen eller her: FFK - Kongsvinger
 

Annonse fra Obos-ligaen: