#10 - Stabæk

Allerede søndag venter ny vanskelig bortekamp når vi skal møte gjerrige Stabæk på Nadderud!

Korte turer innom nivå 2
Stabæk har over mange år vært kjent som en av de fremste talentfabrikkene i Norge. Utviklingsavdelingen til Bærums-klubben har produsert den ene toppspilleren etter den andre, og gang på gang vist at man kan slippe til tenåringer på øverste nivå og fortsatt levere gode lagprestasjoner. 

I 2021 måtte klubben derimot ned fra Eliteserien, etter 8 sesonger på rad i toppdivisjonen ble det OBOS-ligaen i 2022. Målet er klart og tydelig å gjøre akkurat som i 2013 og 2005, da også var klubben nedom nivå to i kortest mulig tid med opprykk på første forsøk. Stabæk har satset mye av overskuddene i spillerlogistikken fra de siste årene på å gå opp i 2022 og har sikret seg en kruttsterk tropp for å ta veien opp igjen til Eliteserien i 2023.  

Siden 1995 er det kun disse tre sesongene Stabæk har spilt på nivå 2. Klubben har en innholdsrik og underholdende historie, på godt og vondt, siden dem på slutten av 80-tallet bestemte seg for å bli en toppklubb i Norge. Fra 4. divisjon gikk klubben raskt oppover divisjonssystemet og debuterte på øverste nivå i 1995.  Høydepunktet til nå er seriemesterskapet i 2008. 

Gjerrige defensivt
Stabæk har startet sesongen godkjent med 5 seire, 4 uavgjort og kun ett tap. Det mest oppsiktsvekkende er målforskjellen. På 10 kamper har Stabæk sluppet inn kun 4 mål, og holdt nullen i hele 7 av 10 kamper, inkludert de 4 siste seriekampene på rad. 

På bortebane har Stabæk holdt opprykkstempo og vel så det med 4-2-0. Hjemme på Nadderud har det lugget med 1-2-1 og en målforskjell på 2-2 til sammen på 4 stk. 90-minuttere. Forrige hjemmekamp manglet det allikevel ikke på underholdningen da Stabæk slo Kongsvinger 1-0 i en kamp med mange sjanser begge veier og to røde kort. 

Akkurat som FFK måtte Stabæk virkelig kjempe for avansementet i NM i midtuken. Stabæk spilte borte mot tabelljumpo i Postnord-ligaen, Notodden, og måtte gjennom ekstraomganger for å ta seg videre med 2-1. 

Hektisk program i vente
FFK tok seg videre fra 2. runde i NM torsdag kveld og hopper rett videre til ny tøff bortekamp søndag. Deretter venter Brann i Bergen på torsdag 30. juni i NM, før et annet Bergens-lag, Åsane, kommer til Fredrikstad 4. juli. Torsdag 7. juli venter ny lang bortetur vestover når det er Sogndal som står på programmet, før den hektiske perioden avsluttes mandag 11. juli mot Kongsvinger på Stadion. 6 kamper på 19 dager betyr mye fotball og mye underholdning i vente! 

Gjennom denne perioden må FFK klare seg uten Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland, utover det er forhåpentligvis troppen friske og klare til kamp. Thomas Drage (kjenning) og Mads Nielsen (sykdom) stod over mot Kvik Halden, men kan være klare igjen søndag mot Stabæk.

Kampstart på søndag er 15:00. 
Billetter til kampen kjøpes HER! og det gjøres oppmerksom på at supportere med supporterutstyr kun tillates på bortefeltet. 

Annonse fra Eliteserien: