#10 - Raufoss Fotball

Endelig skal serierunde nummer 10 gjennomføres! Onsdag kommer Raufoss til Fredrikstad for å gjøre opp om poengene som egentlig skulle vært fordelt 20. juni.

Imponert tross store bekymringer
Raufoss har hatt et mildt sagt trøblete 2022, og da uten se på hva som har skjedd på banen, for der har laget imponert. Raufoss har hatt store økonomiske problemer, så store at eksistensen i toppfotballen stod på spill. En hjelpende hånd fra kommunen har gitt Raufoss et pusterom økonomisk, og ute på banen har laget gjort det meget godt på tross av de mørke skyene som har hengt over Nammo stadion. 

Før 2021-sesongen måtte trener Christian Johnsen sette sammen et nesten helt nytt lag da dusinet spillere forsvant og et nytt dusin kom inn. Inn til 2022 var situasjonen helt annerledes og Raufoss var en av klubbene med færrest utskiftninger i troppen fra fjoråret. Allikevel var det ingen stor start på sesongen for de gule og sorte. På sesongens 8 første seriekamper ble det kun 1 seier. Så fant laget virkelig seiersoppskriften og banket inn 5 strake seire.

På de to siste har det blitt tap 0-5 mot suveren Brann og søndag ble det 2-2 mot Skeid på bortebane. Nå venter tur til plankebyen. 

Brytes rekken?
FFK og Raufoss har flere møter seg i mellom de siste årene. I fjor endte det med 1-0 til FFK på Nammo stadion, mens det ble 1-1 på Fredrikstad stadion. Og 1-1 går igjen når FFK og Raufoss møtes på Stadion. Det ble også resultatet i 2018 og 2016. Onsdag kveld rett før klokka 21 vet vi om rekken brytes!

FFK må klare seg uten Henrik Kjelsrud Johansen (ferdig for sesongen) og Philip Aukland (ute 2-3 uker til), pluss at Håvard Åsheim er tvilsom etter at han måtte gi seg til pause mot Grorud med en kjenning i låret. På plussiden er forhåpentligvis Jakob Lindström klarert for kamp. Den viktige midtbanespilleren ble hvilt mot Grorud grunnet en kjenning i kneet, men har hatt rask bedring og er optimistisk inn mot onsdag. Ellers skal alle være klare for kamp. 

Billetter fra kroner 50!
Som vanlig kan du kjøpe billett på Sørsia fra kun kr. 50 pr. billett. Billetter til Raufoss-kampen kjøper du i FFK Appen eller her: FFK - Raufoss  

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Eliteserien: