10 mål da rekruttene vant for 11. gang på rad!

Siste uke med 4. divisjon for i år er igang, den første av to kamper var mot Kråkerøy 2 på Stadion. De som brukte et par timer på denne kampen mandag kveld angret neppe!

Kråkerøy 2 har gjort en god sesong i 4. divisjon og ligger pent plassert på en 8. plass. De tre siste kampene til de hvite og grønne fra øya har gitt 5 poeng etter 1 seier og 2 uavgjort. Mandag stilte de med et rutinert og godt lag på Fredrikstad Stadion for å gi FFK sine rekrutter kamp om poengene.

FFK stilte et ungt lag, men med flere rutinerte innslag som Mads Nielsen, Sakari Mattila og Nicolay Solberg. Laget til Magnus Meling har 10 strake seire og se tilbake på, men trenger 4 poeng på de to siste rundene for å beholde tabelltoppen og dermed kvalifisering til 3. divisjon.

4 mål etter 15 minutter!
FFK fikk kampens første sjanse etter 4 minutter når en corner ramlet ned i beina på Nicolay Solberg som smalt ballen like utenfor. Et par minutter senere spilte Kråkerøy seg fint gjennom etter en feil i FFK-forsvaret og Herman Blystad kunne lobbe inn 1-0 over Karstensen.

To minutter senere var FFK i angrep, men Kråkerøy kontret og når FFK roter i forsvar løper Kråkerøy rett gjennom og dunker inn 2-0. Og etter 11 minutter krangler Kråkerøy inn enda et mål bak Karstensen etter enda mer rotete forsvarsspill etter en dødball!

Etter kvarteret var FFK frempå igjen. Solberg gikk fint forbi og slo inn til Vestby som ble glimrende stoppet av Kråkerøys keeper. Den påfølgende corneren ble slått inn og foran mål luktet Riki Alba og reduserte til 1-3. 4 mål på 15 minutter!

Etter 25 minutter spilte FFK seg til en god dobbelsjanse. Riki Alba ble flikket i bakrom, litt skrått alene med keeper reddet sisteskansen, på retur kom Solberg, men avslutningen hans ble blokkert til corner. To minutter senere var FFK igjen på samme side, denne gangen ved Anas Farah. Han slo pent inn foran mål, men Solberg nådde akkurat ikke frem og Kråkerøy fikk klarert.

Etter 29 minutter skulle det stått 2-3. Solberg stusset Vestby gjennom, han fikk spilt ballen på tvers til Alba som på åpent mål skjøt på utsiden av stolpen, enorm mulighet for Alba.
I det klokka passerte 33 minutter skulle den allikevel sitte for FFK. Barkarson slo pent inn foran mål, der var Riki Alba og stanget inn 2-3 via hanskene til keeper Thulin.

Etter en roligere periode, som for såvidt var på tide, så var FFK frempå nok en gang. Alba og Farah kriget seg gjennom og etter en fin dragning kunne Farah sette inn 3-3 og fullføre en sterk opphenting etter Kråkerøy sin elleville start på oppgjøret.

FFK var nære å skape enda en sjanse før dommeren sa det var på tide med pause. Men 3-3(!) til hvilen på Stadion etter en særdeles underholdende omgang var mer enn nok.

3 kjappe fra Solberg og Alba
Ved halvtid gikk Phillipe Koko ut og inn kom Mikael Engsmyhr. Han tok over høyrebacken og Oscar Lopez Borgersen gikk inn sentralt i banen. Sistnevnte kom også til omgangens første mulighet, fra 20 meter bøyde han ballen like utenfor krysset til keeper Sander Thulin, en liten meter feil fra Lopez der.

Det var mer eller mindre kun FFK de første minuttene etter hvilen, men det tok tid før det ble en skikkelig sjanse ut av alt spillet. Den sjansen kom etter 60 minutter etter en corner fra Vestby, der steg Solberg til værs og stanget kontant inn 4-3 og endelig ledelse til FFK.
Kun to minutter etterpå var FFK igjennom i bakrom og Riki Alba trillet inn sitt tredje for kvelden, det 13(!) for rekruttlaget på kun 7 kamper. Og nå gikk det plutselig veldig fort, minuttet etterpå ble Solberg spilt helt alene gjennom med keeper og satt sikkert inn 6-3, hans andre for kvelden. 3 mål på knappe 5 minutter og spikeren i kista.

Da var det nok for Oscar Lopez Borgersen, han overlot plassen til Fredrik Stokke. Rett etter bytte var Alba nære å sette inn sitt 4. for kvelden, men headingen fra god posisjon gikk like over.

Etter 68 minutter byttet FFK inn flere spennende unggutter da Markus Ballari Berg og Oscar Kjøge Jansson kom inn for Sakari Mattila og Mads Nielsen. Etter 75 minutter ble det enda flere bytter. Magnus Kjellberg Johansen og Daniel Willadsen kom inn for Nicolay Solberg og Riki Alba. Dermed var det ingen spillere over 20 år på banen for FFK!

Etter 79 minutter var FFK særdeles nærme 7-3, men stanga hindret innbytter Markus Berg fra å score. Noen minutter senere prøvde Atli Barkarson seg på et frispark fra 16.5 meter, men skuddet til islendingen gikk like over tverrliggeren.

I det klokka passerte 90 minutter kom Kråkerøy på en sjelden visitt, og den utnyttet de godt. Tidligere FFK-junior Herman Blystad headet inn sitt andre og KIL sitt 4. mål for kvelden og redusering til 4-6.
10 mål var det det stoppet på og 3 nye poeng til FFK rekruttene som nå har 11 seire på rad!

Avslutter mot Moss 2
Siste serierunde i årets 4. divisjon går av stabelen fredag kveld og da tar FFK mot Moss på Fredrikstad Stadion. Ettersom Kvik Halden 2 også vant sin kamp mandag betyr det at avstanden fortsatt er to poeng ned for FFK, og dermed behøver rekruttene 1 poeng mot Moss sine rekrutter for å vinne avdelingen.

Kampstart på fredag er 19:00!