10 Fredrikstad-gutter i aksjon

Det ble en nyttig gjennomkjøring med hele troppen i aksjon mot Strømmen onsdag ettermiddag, i løpet av kampen var hele 10 Fredrikstad-gutter i aksjon for FFK.

Endelig tilbake i startoppstillingen
I en tettpakket uke med 3 kamper på plakaten ble spilletiden igjen fordelt på hele troppen da Strømmen kom på besøk til Fredrikstad. Trenerteamet kunne velge mellom 22 friske spillere som alle har et sterkt ønske om mest mulig spilletid i årets sesong. I startoppstillingen fant vi flere gledelige poenger å ta med oss. 

Kasander Getz startet sin aller første kamp for FFK, 2001-modellen hadde 11 innhopp i Postnord-ligaen i fjor og har vært frisk i de to treningskampene til nå i år. Ludvig Begby har ikke startet en kamp for FFK siden juli 2020, mens vi må helt tilbake til august 2019 sist Love var i startoppstillingen. Begge de to sistnevnte fikk noen innhopp på slutten av fjoråret, men det er ekstra gledelig å nå se at de er tilbake for fullt.

Tam omgang med fotball
Det var ikke noe fyrverkeri som ble presentert av FFK og Strømmen i den første omgangen på Stadion. Riktig nok tok FFK ledelsen tidlig ved Riki Alba på et flott bakromsløp. Spissen ble taklet, men istedenfor straffe holdt Alba seg på bena, rundet keeper og satt inn 1-0. 

Kun et par minutter etterpå ble Jakob Lindström meid ned på hjørnet av 16-meteren og dermed straffe til hjemmelaget. Den tok Anas Farah, men et ikke altfor godt forsøk ble reddet greit av keeper, som også fanget returen før Anas nådde frem. 

Ikke lenge etter det igjen var det Strømmen sin tur til å få prøve seg fra straffemerket. Fredrikstad-gutten Youssef Chaib banket ballen opp i hjørnet og da var lagene like langt på Stadion etter 15 minutter spilt. 

Den neste halvtimen med fotball kjentes mye lengre ut enn 30 minutter. En svak omgang av begge lag, rett og slett.

10 Fredrikstad-gutter i aksjon
Til pause ble det gjort 7 bytter hos FFK og starten på omgangen var bedre. Presset satt og Strømmen slet med å få i gang spillet sitt. Dessverre var kvaliteten med ball rufsete for vår egen del, så det det gode defensive spillet ga ikke mer enn tendenser til mål sjanser. 

Utover i omgangen ble det flere bytter for begge lag, og totalt hadde FFK innpå hele 10 egenproduserte spillere. Juniorene Sadir Abud og Marcus Wenneberg har begge vært med a-laget i 2020, men fikk i dag sine første minutter i 2021. 

Det var også en lokalgutt som skulle få æren av å sette inn vårt andre mål for kvelden. Et godt frispark fra Olav Øby ble stanget i mål av Torpegutten Oscar Jansson. Det ble også det siste som skjedde på av nevneverdige hendelser på Stadion. En nyttig gjennomkjøring for FFK. 

Kampfakta
FFK - Strømmen 2-1 (1-1)
Fredrikstad Stadion
0 tilskuere

Mål FFK: Riki Alba og Oscar Jansson
Mål Strømmen: Youssef Chaib

Håvar Jenssen 

Philip Aukland (Alexander Betten Hansen 45 min.)
Mads Nielsen (Ethan Amundsen-Day 30 min.)
Ayoub Aleesami (Oscar Jansson 30 min.) 
Ludvig Begby (Stian Stray Molde 45 min.) 

Håvard Åsheim (Alexander Zoulakis 45 min.)
Jakob Lindström (Olav Øby 45 min.) 
Kasander Getz (Thomas Drage 45 min.) 

Love Reuterswärd (Taofeek Ismaheel 40 min. + Sadir Abud 5 min.)
Anas Farah (Henrik Kjelsrud Johansen 45 min.)
Riki Alba (Nicolay Solberg 40 min. + Marcus Wenneberg) 
 

Annonse fra Obos-ligaen: