Sterk borteseier for J17

J17 med sterk seier mot Elverum på bortebane!

Annonse:

Flott ramme

Elverum hadde i forkant av kampen mot FFK arrangert jentefotballens dag, og det var lagt opp til en flott ramme med både innmarsj, maskoter og flagg i solskinnet på Elverum. Elverum kunne med seier gå opp på 2.plass på tabellen og de nærmere 200 fremmøtte på tribunen fikk se et FFK-lag som tok kommandoen fra start og styrte store deler av banespillet. Det smalt godt i duellene og det var tydelig at jentene fra Plankebyen ønsket å revansjere det forsmedelige 1-0 tapet mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde. 

Forsvaret spilte med stor selvtillit og slapp Elverum til få sjanser, noe som også gjorde at FFK fikk styre banespillet og kom til flere brukbare muligheter ut over i omgangen. FFK presset også frem 4 cornere uten å få uttelling, slik at lagene går til pause på stillingen 0-0.

Lagseier

Lagene får ofte justert seg i pausen, og det virket som at Elverum hadde bestemt seg for å gi gjestene fra Fredrikstad kamp om poengene. Banespillet var jevnere og det bølget mer frem og tilbake. Elverum stod bredt i den oppbyggende fasen og forsøkte å spille seg igjennom på kant uten å lykkes. Bortelaget smalt til i hver duell, og man kunne se at FFK-jentene hadde lyst til å ta med seg 3 nye poeng hjem til Fredrikstad. FFK stod høyt i press og etter 58 minutter vinner Emma Borg en duell høyt i banen. Borg sender ballen igjennom til Sara Reid som setter ballen utakbart i venstre hjørne for keeper, og dermed 1-0 til FFK. 

Elverum forsøker seg på en sluttspurt, men keeper Amna Irshad som hadde kommet inn etter pausen for en god Olivia Lie i mål, gjør et par kvalifiserte redninger. FFK holder unna og tar med seg en sterk lagseier på en vanskelig bortebane, der samtlige spillere legger ned en meget solid innsats.

Spillerutvikling i fokus

FFK J17 er en viktig utviklingsarena for distriktets fremste spillere på ungdomsnivået. I tillegg til FFK sine faste klubbspillere får de største talentene fra distriktets breddeklubber tilbud om hospitering i regional liga gjennom FFK J17. Dette er en viktig del av spillerutviklingen på tvers av klubbene i kretsen, og muliggjør at de fremste talentene kan få tilgang til en spennende trening- og kamparena. I år har spillere fra Kråkerøy, Kvik Halden og Ekholt fått slippe til som hospitanter, og er et tiltak som forhåpentligvis vil bidra til at de kan ta med seg noen viktige erfaringer og referanser hjem til klubbhverdagen. 

Vi takker Elverum for kampen og ønsker de lykke til i årets Regionale serie!

Neste mulighet for å se FFK J17 på Fredrikstad Stadion er søndag 24.09 kl.18:00 mot Korsvoll. Vi minner om gratis inngang og åpen kiosk på alle FFK J17 sine kamper. Velkommen! 

Annonse fra Eliteserien: