Grassrottreneren!

Navn: Michael Sørbøe Alder: 47 år Rolle i trenerteamet: Assistentrener/Oppman Familie: Samboer og 5 barn Bosted: Kråkerøy

Bak ethvert lag finnes det viktige bidragsytere med roller som ser til at selve navet i hjulet går rundt, og vi vil i løpet av denne sesongen presentere våre trenere og viktige støttespillere. Først ute i vår presentasjon er Michael Sørbøe fra Kråkerøy.  

Norsk idrett har en fantastisk tradisjon der dugnadsånden lever i beste velgående. Fotballnorge går rundt takket være foreldre, besteforeldre og andre ivrige sjeler som stiller opp uke etter uke for å bidra inn mot det de brenner for. Michael Sørbøe er et klassisk eksempel på den viktige grasrottreneren. 

Hvor startet det hele?

Jeg begynte som spiller i Kråkerøy IL når jeg var 6 år gammel og var aktiv helt frem til jeg var 23. Når jeg fikk egne barn, var det en kort vei til å bli trener og følge de opp på matta der jeg i tre år var hovedtrener for jentenes 2005 og 2006 kull. Jeg trivdes såpass godt med denne rollen, så selv etter at min datter sluttet fortsatte jeg med trenergjerningen. 

Hva inspirerer deg mest?

Jeg synes det er utrolig inspirerende å følge fremgangen til den enkelte over tid. Det å se at de er i konstant utvikling både som individ og gruppe er givende.

Hva er din beste opplevelse som trener?

Det må være da vi ble seriemestere i bredde J05 i 2019. Gleden jentene viste etter at seriemesterskapet var i boks var helt fantastisk. I tillegg er det alltid artig å dra på cup, der både det sportslige og sosiale er i fokus.

Hva er den største utfordringen i trenerrollen?

Det er at tiden ikke alltid strekker til og at jeg har for liten formell kompetanse. Jeg er samboer med Therese og sammen har vi 5 barn, så tiden er for meg den største utfordringen. Tiden er også det som har begrenset trenerutdanningen. 

Hva er dine sterke sider?

Jeg tror jeg er flink til å se hver enkelt spiller, og er samtidig veldig engasjert på sidelinjen. Men ambisjonene er heller små, og fokuserer derfor mer på å være en god støttespiller. 

Hvordan trives du i FFK?

Høsten 2020 gikk hele laget til FFK sammen med Trsovik IF J05. Vi har et veldig bra team både på og utenfor banen. Samtidig stortrives jentene, og da trives jeg veldig godt også.

Hvordan ser kvinnefotballen i FFK ut i fremtiden?

Jeg tror kvinnefotballen i FFK vil utvikle seg positivt, og det vil være viktig at det gror godt i breddeklubbene. Om klubbene får frem egne jentelag vil de ivrigste på sikt kunne spille for et lag i FFK.  

Og hvordan opplever jentene Michael?

  • Michael er veldig koselig. Han ser deg å lytter.
  • Kanskje ikke best på fotball, men en skikkelig hyggelig type.
  • Savner ham når han ikke er der.
Annonse fra Obos-ligaen: