God prestasjon mot serielederen

Det ble en tøff oppgave mot det suverene topplaget Raufoss i varmen på Kråkerøybanen, som benyttes mens Fredrikstad stadion er stengt.

Raufoss har bøttet inn mål, og hadde full poengpott før dagens kamp. Vi åpner kampen meget bra, med aggressivt press og viser Raufoss tidlig at de ikke skal få noe gratis med hjem i dag. Det skapes muligheter begge veier og det er tett og jevnt. Selv med en snittalder på under 17 år, vinner vi nærkamper mot fysisk sterke Raufoss jenter og stresser de til å gjøre feil. Vi er derimot litt utålmodige når vi vinner ballen, og mangler litt i samhandlingen på den siste tredjedelen, som gjør at det bare blir litt nesten offensivt. 

Vi får etter hvert god kontroll på Raufoss, men gjør samtidig en feilvurdering på feil sted, og gjestene utnytter den på beste måte. Litt senere gjør venstre kanten til Raufoss en fin forsering og prikker seriens toppscorer perfekt, hodestøtet er like perfekt og 0-2 et faktum. Kvaliteten i øverste ledd hos Raufoss ble vist nok en gang. 

Vi jobber utrettelig videre, og rett etterpå bryter Maren Vik Pettersen, spiller en fin pasning til Sara Reid som vender opp og sender Sofia Skog gjennom. Skuddet fra spiss vinkel reddes, men på returen er den alltid hardtarbeidene Marthe Augensen våkent frempå og setter i mål. Vi går til pause med ny energi. 

Andre omgang spiller Raufoss oss noe lavere og vi kommer bare sporadisk fremover. Vi viser at vi har blitt mye tøffere i forsvarsspillet, i og rundt egen boks, og vi holder de unna. Kampen lever og mot slutten klarer vi å få et visst trykk på Raufoss, og vi skaper noen store farligheter som vi dessverre ikke klarer og utnytte. I jakten på 2-2 kontrer Raufoss på overtid, og scorer, og det ender 1-3. 

Vi viser at vi kan slå alle i denne avdelingen på vårt beste, og jentene viser en arbeidsmoral og vilje det står respekt av. Nå skal vi jobbe knallhardt og ta med oss veldig mye av det vi viste i dag. Vi gjør en bedre kamp enn mot Elverum, (seier 2-0) men motstanden er også et par hakk opp, og gir oss gode referanser. 

Vi er skuffet over at vi ikke får med poeng, men prestasjonen kan vi helt klart bygge videre på. Vi ønsker Raufoss lykke til med opprykksjakten.

Annonse fra Eliteserien: