Fredrikstad Jenter 17 skriver FFK historie

For første gang i historien skal et lag på kvinnesiden i FFK spille i en regional serie. Dette betyr kamper mot topp motstand på nasjonalt nivå hver uke for klubbens J17 lag.

Lag i både KM og regional J17 serie.

FFK J17 består av spillere født mellom 2004-2006 fra 10 klubber i distriktet, og stiller i år med et lag i både KM og Regional J17 serie. Det legges ned en formidabel innsats på treningsfeltet hver uke, og med enkelte spillere på landslagsnivå settes også premissene for de som vil satse. Med fokus på høy trivselsfaktor kombinert med spillerutvikling har det også dukket opp et ønske om å gi de fotballinteresserte i distriktet et innblikk i den jobben som hver uke legges ned av både spillere og trenere. 

Laget har derfor fått på plass en duo, Anders Lindskog og Tor-Arne Borg, som skal gi de fotballinteresserte et innblikk i nettopp dette. 

-  Dette er en spennende gruppe som legger ned en betydelig treningsmengde hver uke, og vi vil fremover følge jentene tett og ta pulsen på både lag, spillere og trenere. Det er et brennende engasjement rundt jente- og damegruppa om dagen, og det at vi nå har et lag som skal spille på et høyt nivå også på jentesiden gjør at vi vil få mange interessante saker å skrive om. Det vil bli saker fra både treningsfeltet og gjennom kampreferat. Trenerapparatet vil gi oss jevnlige oppdateringer både på og utenfor banen, samt at vi vil ha utsendte som bistår med kampreferat. I tillegg skal jentene by på seg selv med alt fra gode historier til konkurranser gjennom forskjellige sosiale medier som vil skape engasjement, sier medieansvarlig Anders Lindskog og Tor-Arne Borg. 

Begeistre også på jente- og damesiden.

Duoen mener at alt ligger til rette for å begeistre publikum også på jente- og damesiden. 

- I tillegg til å gi kampreferater er vi også ute etter de gode historiene som vi vet finnes i en såpass spennende og artig spillergruppe. Samtidig som jentene vil sette pris på at innsatsen de legger ned blir lagt merke til, vil også dette være en viktig måte for ivrige fotballjenter i distriktet å få et spennende innblikk i hvilke muligheter som finnes, sier duoen.

Håpet er at dette vil bidra til å få flere jenter til å fortsette med fotballen også i ungdomsskolealder der det historisk sett er et stort frafall, samtidig som de yngre kan få noen viktige mål og forbilder å strekke seg etter. Dette arbeidet er ikke gjort over natten, der man har som ønske at økt aktivitet og større rekruttering på breddesiden også vil gi større tilsig av jenter som ønsker å satse når de blir eldre. 

En rikere klubb hverdag.

- Vi tenker at FFK som klubb sammen med disse jentene er med på å stake ut en viktig kurs for fotballen i distriktet, og vi ser at det både i inn- og utland har blitt et større fokus på at toppklubber ser verdien av å innlemme jenter og kvinner inn i sine organisasjoner. De som til daglig jobber i FFK forteller om en klubbhverdag som har blitt beriket på mange måter etter at jentene og kvinnene ble en naturlig del av miljøet. Dette gjelder alt fra det sosiale samspillet, til bidrag inn i organisasjonens mange verv og gjøremål. Jeg tenker at en klubb med både herrer og damer er en rikere klubb på mange måter. Samtidig er det viktig at ivrige jenter i distriktet ser at de kan spille fotball på godt nivå her i Fredrikstad når de blir eldre, slik at de slipper å dra utenbys for å finne gode utviklingsmiljøer. Dette vil på sikt være helt avgjørende for å få til et felles jenteløft i distriktet, avslutter Tor-Arne Borg 

Annonse fra Obos-ligaen: