Et intenst og spennende By-derby mellom rød og blå

Det ble akkurat like intenst og jevnt som et skikkelig lokaloppgjør skal være når kvinnelagene til FFK og Sarpsborg 08 gjorde opp seg i mellom onsdag kveld.

Mye folk
Nærmere 500 tilskuere møtte opp onsdag kveld i flomlyset på Fredrikstad Stadion for å se sesongens første lokaloppgjør mellom FFK og Sarpsborg 08 i det som skulle vise seg å bli en jevn affære. Selv om man ikke nådde helt opp til målet som var 926 tilskuere, var antallet ikke annet en imponerende da snittet i toppserien for kvinner ligger på 338. Dette viser oss at Fredrikstad er en skikkelig fotballby også på kvinnesiden og supporterne sang og holdt det gående kampen igjennom.

Fredrikstad tar ledelsen
Det ble en jevn innledning der lagene kjente litt på hverandre uten at det bød på de store sjansene, men i det 22 minutt får Fredrikstad sin første store sjanse da Celina Li Hauge Lundgård drar seg flott igjennom 08 sitt forsvar. Sarpsborg 08 sin forsvarspiller Nathalie Resaland feller Lundgård innenfor 16-metern og tar med det et gult kort for laget, og dermed straffe til FFK. Denne setter Tora Lindskog sikkert forbi 08 sin keeper Kristine Strømnes og med det står det 1-0 til FFK Kvinner. Dette skulle stå seg helt til det 37. spilleminutt da Julia Arnesen utligner for 08, før de rett før pause går opp i en 2-1 ledelse på et flott mål signert Mia Voltersvik. Ledelsen skulle stå seg omgangen ut slik at lagene går til pause med en 2-1 ledelse til de blå oppe ved fossen.

Spennende avslutning
I 2.omgang tar trenerne noen grep som fører til at FFK får noe mer banespill også på midtbanen, der målscorer Lindskog går inn i en mer vant rolle. Banespillet bølger frem og tilbake der 08 er farlig frempå ved et par anledninger. FFK skulle på tampen av kampen få en siste mulighet for å utligne da de får et frispark skrått fra 25 meter, der nevnte Lindskog får en mulighet til å pumpe ballen inn i feltet. Etter litt klabb og babb får 08 ballen ut av 16 meteren og kampen ebber dermed ut i et 1-2 tap i det som skulle vise seg å bli en jevn og spennende affære. Sarpsborg 08 går med det opp på en 3.plass på tabellen. Fredrikstad ligger på en 8.plass etter de fire første serierundene.

Et ærlig forsøk
- Vi gjør et ærlig forsøk der vi leder helt frem til det har gått nesten 40 minutter. Deretter setter Sarpsborg to mål på to gode enkeltmannsprestasjoner rett før pause. Vi blir nok litt for lave og klarte ikke å komme høyt nok i banen. Men i siste halvdel av 2.omgang får vi igjen troen på at det er mulig med poeng, noe som gjør at vi kjenner litt igjen vår egen stil, sier hovedtrener Simen Mathisen.

Sarpsborg 08 vant 2.divisjon i fjor og nivåforskjellen på lagene var ikke merkbar stor.

- At vi er såpass nærme Sarpsborg i banespillet allerede så tidlig i sesongen lover godt. Returkampen på Sarpsborg Stadion til høsten taper vi ikke, avslutter en optimistisk Simen Mathisen.

Neste kamp for Kvinnene er borte 16 mai mot Lillestrøm i det som kan vise seg å bli en ny spennende kamp. Samme dag spillere herrene hjemme mot Skeid i det som ser ut til å bli en skikkelig publikumsfest dagen før dagen!