Rivjernet

Navn: Mia Hestad. Draktnummer: 19. Posisjon på banen: Midtbane. Alder: 16 år. Bosted: Ambjørnrød, Fredrikstad. Søsken: Fem eldre søsken, bror som har spilt på guttelaget til FFK.

Ingen lag liker å møte en spiller som Mia. Med intensitet og pågangsmot gir hun alltid alt på midtbanen. Mia er en ekte toveisspiller som bidrar sterkt både offensivt og defensivt.

Hvorfor ble det fotball?

Jeg ble nok inspirert av folk i slekta mi, både av broren min og av søskenbarnet mitt, Eirik Hestad, som spiller i eliteserien i Molde. Mamma har spilt fotball i mange år og var så klart positivt innstilt.

Hvilke klubber har du spilt i?

Jeg begynte med barneidrett i Skogstrand IF. Der spilte jeg litt med Skogstrand gutter 05. Siden var jeg innom Rolvsøy IF og Trosvik IF, før jeg gikk til FFK.

Hva er det beste med å spille fotball?

Lagfølelsen, det å ha det gøy, og selvfølgelig å vinne. Jeg har et sterkt vinnerinstinkt.

Hvordan trives du i FFK?

Jeg trives veldig bra og er veldig fornøyd med både lagvenninner og trenerteamet.

Hva er dine sterkeste sider som fotballspiller?

Det tror jeg er løpskapasitet og teknikk.

Hva trenger du å utvikle som fotballspiller?

Jeg må bli mer orientert, slik at jeg hurtig kan finne gode pasningsalternativer. Jeg ønsker også å utvikle skuddteknikken slik at jeg får bedre uttelling på langskudd. I tillegg vil jeg bli enda raskere.

Hva er din beste opplevelse som fotballspiller?

Det må være da vi ble kretsmestere med Trosvik. Fantastisk gøy å vinne som et lag.

Hva er dine største utfordringer som fotballspiller?

Tidligere har det vært utfordrende å holde meg skadefri, men dette ble heldigvis bedre når vi fikk Joakim Phan som trener, da han har et stort fokus på skadeforebygging.

Hva er dine ambisjoner som fotballspiller?

Jeg vil bli så god som mulig, så får vi se hvor langt det rekker. Kanskje går det hele veien?

Har du noen drømmeklubb som du ønsker å spille i?

Selvsagt Chelsea!

Hva liker du å drive med når du ikke spiller fotball?

Om jeg har tid til overs liker jeg å slappe av og å være med venner.

Hvordan tror du kvinnefotballen i FFK kommer til å utvikle seg de nærmeste fem årene?

Jeg tror at kvinnefotballen kommer til å utvikle seg i positiv retning, og jeg har et håp om at damelaget vårt rykker opp til toppserien en gang i fremtiden