Lagkapteinen

Navn: Tora Lindskog  Draktnummer: 10 Posisjon: Midtbane  Alder: 16 år Bosted: Gressvik, Fredrikstad Søsken: To år yngre søster, Runa. Foreldre: Fra Sverige.

Tora Lindskog er en ung og ambisiøs spiller med gode holdninger, som på mange måter viser vei for Fredrikstad fotballklubbs fremtidige kvinnesatsing. En slik spiller blir lagt merke til, og i sommer var hun ønsket av et av Sveriges beste J19 lag, BK Häcken. I tillegg følger J16 landslagene i både Sverige og Norge godt med på Toras utvikling.

Hvordan startet det hele?

Det var faren min som tok det første initiativet og spilte fotball med meg, og han var også barneidrettstreneren min. Jeg begynte på barneidrett da jeg var seks år gammel. Allerede da var det en del fotball, og det ble mer og mer etter hvert. Fra jeg var åtte år var det fotballen jeg valgte å ha fokus på. Jeg spilte for Gresvik IF i syv år, og deretter i to sesonger i Trosvik IF. Siden slutten av 2020 har jeg spilt i FFK.

Hva er det beste med fotball?

Helt siden jeg var liten har jeg vært veldig ivrig. Jeg har også alltid hatt et stort vinnerinstinkt, så jeg synes det var gøy å vinne kamper med laget mitt helt fra ung alder. At jeg i tillegg følte god mestring på banen, gjorde det enda morsommere. Jeg valgte å spille fotball fordi jeg elsker selve spillet, samt gleden og samholdet jeg har med lagkameratene mine. Så fort jeg går ut på banen forsvinner alle andre tanker, der jeg kun fokuserer på fotballen og arbeidsoppgavene mine. Det å vinne og jobbe som et lag er en spesiell følelse. "Sammen er vi sterke" - FFK 

Hvordan trives du i FFK?

Jeg trives svært godt i FFK. Først og fremst har jeg det alltid gøy på trening med jentene på laget. Trenerne er også et veldig kompetent og engasjert team. Det er et godt treningsmiljø i klubben, og det finnes muligheter for å utfordres ytterligere gjennom å hospitere med damelaget og guttene. 

Hva er dine sterke sider som spiller?

Jeg ser på meg selv som en allsidig spiller, og er samtidig en lagspiller med vinnerinstinkt og fotballhode. Andre ting jeg kan trekke frem er mine tekniske ferdigheter, god pasningsfot/skuddfot og sterk hodespiller.           

Hva kan du forbedre?

Hvis jeg skal ta plass i toppserien eller på et landslag i fremtiden må spillet mitt bli hurtigere, samt at jeg må få en mer internasjonal spillestil. Det er også viktig å fokusere på "småting" og perfeksjonere det å ta gode valg i kampsituasjoner, samt terpe på ferdighetene. Man kan jo alltid bli bedre, og nettopp det inspirerer meg til å stå på videre.

Hva har vært dine beste opplevelser?

Ettersom gleden min for fotballen er så stor, har jeg allerede hatt mange gode opplevelser. Det er frem for alt disse tre jeg vil trekke frem; Kretsmesterskapet i 2019 med Trosvik IF. Kaptein i en kretskamp på Hamar cup i 2019, og sist, men ikke minst ble jeg tatt ut på digital landslagssamling i april 2021.         

Hva er vanskeligst innen fotballen?

Det er litt flaut å innrømme det, men det jeg synes er vanskeligst er å få tilstrekkelig med hvile og restitusjon mellom øktene. Jeg er treningsivrig og trener med FFK fem ganger i uka, og har fire økter i uka på Wang. I tillegg kommer egentrening. Dette kan i perioder bli litt mye, så jeg må passe på å få nok søvn og restitusjon for å unngå fremtidige belastningsskader.      

Hva er dine ønsker og ambisjoner for fremtiden?

Mine ambisjoner som fotballspiller er å bli så god som mulig. I fremtiden ønsker jeg å spille på et internasjonalt nivå og for et landslag.

Har du noen drømmeklubb?

For meg er det ikke så veldig nøye med hvilken klubb jeg spiller for i framtiden. Det viktigste for meg er å komme til en klubb og et lag jeg kan trives i, og som deler mine ambisjoner og verdier. Drømmen er å spille på et internasjonalt nivå, så klubber som Barcelona, Chelsea, PSG eller Bayern er noen ønsker for fremtiden.           

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

Når jeg ikke spiller fotball, liker jeg å bruke tiden på andre treningsvarianter. Styrketrening og løping er bra, men jeg synes også det er veldig gøy å prøve andre idretter. Tidligere har jeg også klatret en del og det er noe jeg liker å gjøre med faren min.         

Hvordan tenker du at kvinnefotballen kan utvikles i FFK de neste årene?

Jeg ser veldig positivt på kvinnefotballens utvikling i FFK de neste årene. Om vi tør å satse tror jeg kvinnefotballen vil bli like stor, velorganisert og etablert som på guttesiden, med et damelag i toppserien. Jeg ser frem imot at flere unge jenter kommer til klubben og at de får muligheter på lik linje med guttene. Fotballen er fortsatt ikke likestilt. Men vi lever i 2021 og det er på høy tid at den blir helt likestilt på barne- og ungdomssiden.

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 03.09.2021, oppdatert: 05.09.2021
Skrevet av: Tor-Arne Borg