En god verving fra Ås!

Navn: Kaja Solberg Sandnes Draktnummer: 23 Posisjon på banen: Back og midtbane Alder:16 Bosted: Født og oppvokst i Ås, bor nå på Gressvik Søsken: En lillebror og en storesøster.

At en av Ås sine aller beste spillere fra 2005-kullet valgte Fredrikstad fremfor Kolbotn kan nesten ses på som en liten sensasjon. Kaja Solberg Sandnes er en duellsterk spiller som alltid gir alt. Hun er kjent for sitt alltid gode humør og er en lagspiller som lager god stemning både på og utenfor banen.

Hvorfor valgte du Fredrikstad fremfor Kolbotn?

Både det å kunne utvikle meg videre som fotballspiller samt det sosiale var viktig for meg. Jeg ble kjent med flere av Fredrikstadjentene via kretslaget, og opplevde at de hadde en veldig god stemning på klubblaget sitt. I tillegg likte jeg Joachim Phan som trener. Når det hele kunne kombineres med skolegang på WANG ble det en totalpakke som passet meg og mine ambisjoner veldig godt.

Hvordan startet du med fotball?

For meg startet det så tidlig som i barnehagen, og jeg spilte fotball der hver dag. Når jeg begynte på skolen startet jeg opp med organiserte treninger i Ås IL. Til sammen var jeg 10 år i Ås IL, der jeg de to siste årene spilte for J15 og damelaget.

Hvorfor valgte du fotball?

Mine foreldre er ikke så sportsinteresserte, så det var ikke en direkte påvirkning fra foreldrene mine. Jeg har alltid likt å prøve ut mange forskjellige idretter og aktiviteter. På barneskolen prøvde jeg ut både håndball, friidrett, svømming, dans, speideren, teater og piano. Valget falt til slutt på fotball. Jeg har alltid følt på en mestringsfølelse og et samhold ved det å spille fotball som jeg ikke fant i de andre idrettene og aktivitetene.

Hva er det beste med å spille fotball?

Det er vanskelig å plukke ut en spesifikk ting som er det beste ved det å spille fotball. Bare det å slå pasninger, trikse og drive med ballen er veldig gøy. Men det aller morsomste er nok når man kan gjøre dette med andre. Det å gjøre noe man elsker og samtidig gjøre det sammen med andre man er glad i, skaper så mye energi. Det å vinne og tape som et lag samt samholdet som skapes er en helt spesiell følelse.

Hvordan har det vært å flytte til Fredrikstad?

Det har gått veldig bra. Jeg bor i en leilighet på Gressvik sammen med en lagvenninne. Hennes foreldre bor i huset ved siden av, så vi spiser der noen dager i uka. Det er veldig enkelt å ta ferga fra Gressvik til både skole og treninger på Stadion.

Hvordan trives du i FFK?

Jeg har det veldig bra i FFK og både jentene og trenerne har tatt meg veldig godt imot. Selv om det kan være utfordrende å bytte lag har jeg glidd rett inn i gjengen, og jeg gleder meg til mange fine opplevelser og minner fremover.

Hva er dine sterkeste sider som fotballspiller?

Mine sterkeste sider som fotballspiller vil jeg si er fysikken. Samtidig har jeg to gode føtter og høy arbeidsmoral. Jeg er nok også kjent for å være en positiv pådriver, uavhengig av resultat.

Hva trenger du å utvikle mest som fotballspiller?

Det er selvfølgelig mye jeg trenger å utvikle som fotballspiller, men aller mest vil jeg si er hurtigheten. Jeg ønsker å bli bedre en mot en både defensivt og offensivt, ha hurtigere balltempo og bli enda bedre teknisk.

Din beste opplevelse som fotballspiller?

Jeg har mange fine minner, men for å trekke ut én må det være Cup nr.1 i Danmark 2019. Vi hadde utrolig god stemming i laget og spilte også bra fotball.

Hva er den største utfordringen som fotballspiller?

Det har blitt ganske travelt i hverdagene etter jeg flyttet, og det er fotball nesten hver dag på skolen og ettermiddagene. Fordi det er så mye treninger på kveldene og lang reisevei hjem, er det ikke så ofte jeg får sett familien min bortsett fra i helgene. Heldigvis er det bare én time til Ås.

Hva er dine ambisjoner som fotballspiller?

Jeg ønsker å utvikle meg og bli så god som mulig. Så lenge jeg synes det er gøy vil jeg bare fortsette og se hvor langt jeg kan komme. Drømmen er å ta steget opp til et profesjonelt nivå og leve av fotballen, men jeg vet det er en lang vei dit. Det ville vært veldig stort å ta en plass på landslaget og dette er et mål jeg jobber mot.

Har du noen drømmeklubb som du ønsker å spille i?

Det hadde vært stort å spille i den spanske eller engelske toppserien. Drømmeklubben tror jeg hadde vært Barcelona. Jeg ser veldig opp til både Messi og Caroline Graham Hansen. Samtidig er jo Liverpool den beste klubben!

Hva liker du å drive med når du ikke spiller fotball?

Det meste av tiden går til skole, trening og lekser. Ellers liker jeg å være med venner, lese og spille piano og gitar. Det er også fint å være sammen med familien i helgene.

Hvordan tror du at kvinnefotballen i FFK kommer å utvikles de nærmeste fem årene?

Jeg håper og tror at damelaget vårt rykker opp til 2. divisjon denne sesongen. Det hadde vært veldig fint, for da hadde klubben fått inn mer penger og ressurser slik at det forhåpentligvis kunne blitt mer satsing på damesiden. Jeg vet om mange gode jentespillere som kan ta steget til å ta en plass på damelaget i fremtiden. Om vi fortsetter å være dedikerte og ha gode trenere kommer vi til å se resultater etter hvert. Da er vi avhengige av at damesatsinga blir prioritert på lik linje med herrenes.

Annonse fra Obos-ligaen: