Ute av NM

Det var duket for cupfest med 6100 tilskuere på Fredrikstad Stadion onsdag kveld, dessverre var det gjestene som trakk det lengste strået og vant til slutt.

Sarpsborg 08 og FFK holdt ingenting tilbake med lagoppstillingene sine og ladet opp til et spennende derby med en fantastisk stemning på tribunene.

Andreas Hagen tok plass på benken for FFK med en litt sliten akilles, inn kom Nicolay Solberg. Sistnevnte tok plass på venstrekanten, mens Nieves gikk inn i midten bak Sellin.

Jenssen viste seg frem
Sarpsborg 08 tok tak i kampen fra start, akkurat som ventet. Med høyt tempo og knallhardt presspill ble det mye blåe angrep til å begynne med, mens hjemmelaget hadde utfordringer med å få igang eget spill.

Salvesen strøk tverrliggeren med et godt frispark, Thomassen og Salvesen tvang frem det beste i Håvar Jenssen ved to anledninger, mens Zachariassen skjøt like utenfor lengste stolpe med etter en god prestasjon.
Ingen av forsøkene gikk i mål, og utover i omgangen kom FFK mer og mer med.

Ludvig Begby var på enden av et godt FFK-angrep, og dro avgårde et skudd fra 16 meter, men Sarpsborg sin keeper var med på notene.
Love Reuterswärd fikk også avgårde et godt skudd, men avslutningen gikk like utenfor målet.

Det siste kvarteret av omgangen jevnet spillet seg ut og FFK fikk igang både press og eget spill. Alt i alt var gjestene best før pause og skapte de største mulighetene, men ingen mål i første omgang.

Tidlig scoring
Gjestene kom best i gang etter pause og knappe 5 minutter var spilt når Skålevik var igjennom satt inn 1-0 alene med Håvar Jenssen.
Deretter roet kampen seg og oppgjøret jevnet seg ut, FFK kom til et par ok muligheter på dødball, men klarte aldri å sette press på bortelagets keeper.

På slutten av oppgjøret ble det store rom og Sarpsborg utnyttet et balltap i FFK sine bakre rekker, Salvesen fikk en enkel jobb med å plassere inn 2-0 nede i hjørnet til vår sisteskanse.

Flere mål ble det ikke og gjestene kan forberede seg på 3. runde i NM.

Brukbar prestasjon
FFK må kunne si å ha gjort en brukbar prestasjon mot en ganske bra motstander, men slet med å få igang det offensive spillet og dermed ble det litt for lite farligheter foran gjestenes mål.

Flere spillere viste at de konkurrerte fint med en motstandere som til daglig spiller to hakk høyere opp i divisjonssystemet, og ikke minst var det igjen godt å se den store løpskraften til Bjørn Johansen sine disipler som følger det som skal være et av Norges best trente lag.

Brattvåg neste
Neste kamp for FFK er allerede lørdag når turen går til Brattvåg. Hjemmelaget var også i aksjon onsdag i vupen da de tok imot Kristiansund. Det oppgjøret endte med 2-1 til Eliteserielaget, men først etter 121 minutter spilt.

FFK må nå bruke de neste par dagene til å restituere godt og gjøre seg klare til en tøff nøtt i Møre og Romsdal.