Uavgjort mot Hødd

Etter nesten 6 mnd. med oppkjøring og en halv sesong med treningskamper var sesongen endelig i gang, etter flere gode prestasjoner den siste ble det dessverre bare poenget i serieåpningen.

Som i fjor var det et antatt toppoppgjør allerede i 1. runde når FFK tok imot Hødd på hjemmebane.
Hødd mistet kvalifiseringen på målforskjell i fjor høst, og på tross av en hendelsesrik vinter så er de igjen tippet som et av lagene til å utfordre for 1. plassen.

4118 billetter var løst til serieåpningen - TUSEN TAKK TIL ALLE SOM VAR PÅ STADION!

Mange sjanser
Som det som regel er så var det en avventende start på kampen, begge lag spilte med lav risiko og det skjedde lite å skrive hjem om de første minuttene.
Etter hvert tok det seg opp og begge lag produserte sjanser. Hødd sin første skikkelige mulighet kom etter et innkast hvor de fikk skyte fra innsiden av 16-meteren, det harde skuddet gikk rett på Jenssen og returen ble beinet vekk av Stray Molde.

FFK sin første sjanse kom etter lekent spill på høyresiden av Åsheim og Reuterswärd, innlegget fant Maikel langs bakken, men pasningen kom litt bak spanjolen som sendte skuddet rett utenfor krysset fra kort hold.
Etter 24 minutter var Kjell Rune Sellin på gang igjen, som så mange ganger i vinter. Spilt inn i bakrom av Veteli gjorde han ingen feil alene med keeper og trillet ballen i åpent mål.

Like etterpå var duoen Veteli/Sellin nærme igjen når Joona slo et hardt innlegg mot bakre stolpe, Sellin fikk hodet på ballen, men ikke nok og avslutningen havnet like utenfor stolpen.

Hødd hadde også sine sjanser, og viste flere ganger frem flott angrepsspill.
På innlegg var de farlige og kom til to store sjanser inne i boksen, men begge gangene havnet avslutningene uten stengene. Kunne fort hatt mål i denne omgangen, Hødd.

1-0 til pause etter en spennende omgang med sjanser til begge lag!

Hødd kom tilbake
Etter hvilen var det et roligere kampbilde på Stadion. Oppgjøret var jevnspilt og sjansefattig når lagene byttet side, FFK hadde noen tendenser i angrep, spesielt Begby fikk til slutt en god mulighet etter timen spilt keeper slo til corner.
Etter 75 minutter smalt det motsatt vei når Hødd vippet et innlegg på baksiden av FFK-forsvaret og Phudithip fikk styre ballen i mål fra kort hold. 1-1 med 15 minutter igjen på klokka.

Etter utligningen gjorde FFK like godt et trippel-bytte. Oscar Lopez Borgersen, Nicolay Solberg og Tim Nilsen kom alle inn for å skape en sluttspurt.
Etter rot i eget forsvar fikk Hødd en god mulighet når klokka viste 88 minutter, men danske Mads Nielsen stod i veien og blokkerte til corner.

I det klokka passerte 90 minutter fikk Marius Hagen en god mulighet når Veteli flikket han gjennom litt skrått på målet. Hagen klemte til med venstrefoten, men skuddet gikk dessverre målet.
På slutten presset FFK på, men klarte aldri å få seiersmålet, dermed endte det med et skuffende uavgjort i serieåpningen og Hødd fikk med seg ett poeng hjem til Ulsteinvik.

Lokaloppgjør neste
Om 8 dager det duket for årets første av totalt 4 lokaloppgjør. Kvik Halden fikk med seg 2-2 i serieåpningen borte mot Sola lørdag ettermiddag og byr opp til fest når FFK kommer på besøk 22. april.