Topp svensk motstand på Stadion

Lørdag 15:00 kommer Falkenberg fra Allsvenskan på besøk til Fredrikstad. Kampen er deres generalprøve før alvoret begynner på øverste nivå i Sverige, en flott test for våre gutter!

Generalprøve før seriestart i Allsvenskan
Falkenberg FF spilte i Allsvenskan mellom 2014 og 2016, de to seneste sesongene har laget vært nede i Superettan, men etter opprykket i fjor høst er de igjen oppe på øverste nivå i Svensk fotball.
I vinter har klubben sterke resultater og virker godt rustet for comebacket i Allsvenskan, bl.a. har de i mars slått den gamle storheten IFK Gøteborg med 2-0.

I troppen til Falkenberg finner man en kjenning fra norsk fotball i John Chibuike som spilte for Rosenborg fra 2011 til 2014. 

Falkenberg er en by på Sverige vest-kyst med omlag 20.000 innbyggere, beliggende mellom Gøteborg og Malmø. Falkenberg FF spiller sine kamper på hjemmearenaen med det fengende navnet Falcon Alkoholfri Arena, hvor de i opprykkssesongen hadde et snitt på drøye 2800 tilskuere pr. kamp.

Tøff matching
Helt bevisst har FFK denne vinteren lagt opp til en tøff matching, inkludert kampen mot Falkenberg har 6 av 8 treningskamper vært mot lag fra enten divisjonene over oss. 
Dette skal gi laget en høy list å strekke seg etter i det daglige arbeidet gjennom vinteren. Individuelt og kollektivt må laget hele tiden heve prestasjonene for å matche lagene man møter gjennom vinteren. 
I den siste finpussen inn mot seriestart er det motstand fra egen divisjon som står på plakaten, da er det Bærum og Fram Larvik som skal er på motsatt banehalvdel. 

- Vi har prestert mye bra i vinter og ser konturene av at den strukturen vi ønsker sitter bedre og bedre. Vi har forventninger om å kunne kontrollere denne kampen like bra som vi klarte i første omgang mot Strømmen, så får vi se om vi klarer det mot en såpass god motstander. Vi gleder oss til en ny god test. Forteller Bjørn Johansen.

Flere tilbake
Med drøye 3 uker igjen til seriestart er det den siste spissingen som skal gjøres før det skal spilles om poeng mot Hødd den 14. april. 
Håvard Åsheim har denne uken vært tilbake i trening, det samme har Kjell Rune Sellin som måtte stå over forrige kamp pga. sykdom. 
Eirik Mæland er tilbake på feltet, men trenger fortsatt et par uker før han er i full trening. Sakari Mattila følger skjema og denne uken har han kunnet begynne å løpe. 

Billetter i FFK Appen
Billetter til kampen kan du allerede nå kjøpe gjennom FFK Appen. 
Last den ned gratis og med et par enkle tast har du sikret deg billett til FFK - Falkenberg. 

Vi sees på Stadion!

Annonse fra Eliteserien: