Svært ungt rekruttlag vant på overtid!

Torsdag kveld spilte Sparta og FFK det utsatte oppgjøret fra runde 16 i august, det var et svært ungt rekruttlag som stilte til kamp, men de gjorde nok en gang jobben!

Startoppstilling på 21 år
FFK stilte et relativt ungt lag i Sarpsborg med en gjennomsnittalder på kun 21 år. Sakari Mattila, Oscar Lopez Borgersen og Tim Nilsen stod for livserfaringen ute på matta med fremadstormende unggutter i de andre posisjonene.
Kveldens kamp sørger for at samtlige lag i 4. divisjon avd. Østfold har spilt 22 kamper, dette oppgjøret skulle egentlig vært gjennomført midt i august, men måtte utsettes grunnet dårlige baneforhold.

Sparta best igang - FFK svarte
Det var en jevn åpning på kampen torsdag kveld, FFK fikk kveldens første sjanse når Vestby gikk og gikk, men skuddet strk på utsiden av stolpen.
Etter bare 8 minutter måtte Sakari Mattila kaste inn håndkleet, inn kom Markus Berg, noe som sendte snittalderen betraktelig nedover.
I samme moment slo Sparta et frispark fra midten opp i feltet og den kula ble stusset over Karstensen og i mål. 1-0 til Sparta.

Det ble veldig mye FFK utover i omgangen og det meste av spillet foregikk på Sparta sin halvdel, uten at det ble så mange sjanser å melde om.
Men etter 21 minutter slo Oscar Lopez Borgersen en flott ball opp til Tim Nilsen som tok ned kula og banket inn 1-1.

Etter 31 minutter kom Sparta nærme når de var på en sjelden visitt i FFK sin 16 meter. En dødball ble klarert og fra 18 meter ble det klemt av gårde et knallskudd som Karstensen så vidt fikk slått opp i tverrliggeren.
Kun minnuttet etterpå var det FFK som var frempå. Tim Nilsen smalt ballen i tverrliggeren han også, på returen var Anas Farah og pirket inn 2-1 til FFK.

Det siste kvarteteret skjedde det lite ute på Spartabanen. FFK trillet ball, men kom ikke til de største sjansene og dermed gikk lagene inn i garderoben med 2 mål til FFK og 1 mål til Sparta.

Dramatisk avslutning
Andre omgang startet som den første avsluttet med få sjanser og relativt oppstykket spill, men med et hjemmelag som var mer med i spillet.

Etter 64 minutter kom Micael Lervik inn for Eirik Vestby. Det aller første han gjorde var å slå et korridorfrispark inn i feltet som Samuel Gray fikk avslutte fra god posisjon, men fikk ikke skikkelig treff med hodet.

I en tett og jevn omgang skjedde det lite foran målene, men etter 73 minutter var Koko på løp i feltet og ble tilsynelatende løpt ned av en Sparta-forsvarer, men dommeren lot spillet gå. Like før gikk Anas Farah av og inn kom Daniel Willadsen.

Etter 79 minutter kriget Sparta seg til en corner og den ble stanget i mål via stanga. Effektivt av Sparta som scoret på omgangens første sjanse.
82 minutter spilt når Tim Nilsen ble spilt i bakrom, men fra skrått hold fikk ikke spissen skikkelig klem på avslutningen.

Etter 88 minutter ble Sparta redusert til 10 mann når Ilir Jusufi ble utvist etter en krangel inne i feltet mens ballen var ute av spill.

Etter 92 minutter var både dommern, Tim Nilsen og Markus Berg dyktige! En grisetakling forsøkte å stoppe FFK sin kontring, men dommeren ga FFK fordel og Tim Nilsen lekte seg nedover sidelinjen og slo inn til Markus Berg som smalt inn 3-2 fra kort hold.
Tim Nilsen har med det 2 mål og 4 assist på sine to rekruttkamper denne uka!

Det var også det siste som skjedde og dermed fikk FFK med seg alle poengene etter en spennende og dramatisk kamp!

4 kamper igjen!
Med dagens resultat er FFK endelig oppe på tabelltoppen igjen, det med samme poengsum som Kvik Halden sine rekrutter, men med 9 mål bedre målforskjell.

Det gjenstår fortsatt 4 kamper av årets 4. divisjon, neste oppgjør kommer allerede på mandag når den gamle storheten Sarpsborg FK kommer til Fredrikstad Stadion.

Kampstart på mandag er 20:00