Sesongens første treningskamp på Stadion!

Fredag 19:00 spiller a-laget årets første treningskamp på Stadion når Kvik Halden kommer på besøk.

Oppe igjen etter to år i 3. div.
Kvik Halden rykket opp til Postnord-ligaen i fjor etter en sterk høstsesong. Til sommeren virket det som om Eidsvold Turn hadde kontroll på opprykket med en stor luke ned til Kvik, men med seier i siste kamp sikret haldenserne opprykket.

Et bunnsolid forsvarsspill må ha mye av æren for opprykket. På 26 seriekamper hadde Kvik Halden kun 16 mål i mot, og i hele 14 av kampene gikk de av banen uten å slippe inn mål. 
I vinter har de spilt 3 treningskamper. Råde og Follo ble slått komfortabelt før de gikk på et overraskende tap mot Frigg. I helgen som var ble Moss flere nummer for små og haldenserne vant med 4-1 over kråkene.

Kvik Halden kjempet flere år i toppen av Postnord-ligaen og var blant annet i 2011 og 2015 nærme opprykk til OBOS-ligaen, men ved serieomleggingen i 2016 klarte de ikke å komme på øvre halvdel av tabellen og rykket ned til den nye 3. divisjonen. 
På andre forsøk tok imidlertid polka-laget seg tilbake opp igjen og er klare for Postnord-ligaen 2019. 

Laget består av en rekke spillere med lang fartstid i klubben og mye erfaring fra 2. divisjon eller høyere nivå. Spillere som Sæter-Mehmeti, Mads Lundsen, Strømsborg, Engebretsen, Suka Suka og Lundblad Næsheim har alle en rekke sesonger for Kvik Halden. 
I vinter har klubben gjort et par spennende signeringer i Kevin Krans og Albert Makiadi fra henholdsvis svensk og fransk fotball. I tillegg er det rapportert at Kvik Halden er nærme å sikre seg et par gode forsterkninger til før comebacket i Postnord-ligaen. 

Laget trenes av den gamle driblekanten Kent "Kenta" Bergersen. Han har hatt ansvaret i Halden i to år og signerte i vinter en ny to-års avtale med klubben.
"Kenta" var kjent for å gjøre forsvarsspillere svimle på 90-tallet og blir også husket i FFK for å ha bidratt høsten 2002 til opprykket til 1. divisjon under Eggen.

Møttes flere ganger
FFK og Kvik Halden har møttes til kamp en flere ganger de siste 20 årene.
I 2002 hang haldenserne på med FFK i kampen om opprykk til 1. divisjon og møttes på Fredrikstad Stadion til avgjørende kamp i september. Oppgjøret husket godt av mange FFK-supportere, en kamp med over 7000 tilskuere og 7-1 på resultattavla! 

I 2012 og 2015 var det Kvik Halden som gikk seirende ut, begge årene tok haldenserne seg videre i NM på bekostning av FFK etter straffesparkkonkurranse. 
I 2018 var det derimot FFK som skulle avansere i NM på bekostning av Kvik Halden når det ble 4-0 seier i 1. runde.

Tilbake på kunstgresset
Etter en meget vellykket treningsleir i Tyrkia var laget tilbake på Stadion denne uken og fortsatte oppkjøringen med mange og tøffe treninger. 
Som resten av landet har også FFK sin tropp fått kjenne på influensasesongen som herjer befolkningen. Flere spillere og et par i støtteapparatet har vært slått ut av sykdom, i tillegg er et par spillere ute med skade.

Maikel Nieves, Tomas Lopez Borgersen og Håvar Jenssen har alle slitt med sykdom denne uka. Tomas og Maikel er på bedringens vei, Håvar Jenssen derimot er ikke med på fredag.
Eirik Mæland og Leonard Getz ikke er klare for kamp grunnet skader, Sakari Mattila er som kjent ute lenge med sin kneskade. 
Andreas Hagen, Noah Hermansen og Marius Hagen er alle i troppen på fredag etter å ha vært borte fra de siste troppene. 

- Kvik Halden gir oss en god pekepinn på hva som ofte kan bli kampbildet her hjemme, og det blir fint å trene på. De er spillende offensivt, men kompakte og vanskelige å bryte ned defensivt, det blir interessant å se hvor vi står pt mot en divisjonskollega. Forteller Bjørn Johansen.

Halv pris ved å bruke FFK Appen!
Fredag er ikke bare årets første treningskamp på Stadion, det er også første mulighet til å bruke den nye FFK Appen.
Pris er som vanlig 100,- for voksen og 50,- for barn/honnør, men dersom du kjøper billetten din i FFK Appen så koster billetten kun 50,- for alle!

Det er kun Værste Tribunen som er åpen - Benytt inngang 1ABC.

Les mer om FFK Appen og se instruksjonsvideo for kjøp og bruk av billetter her: Billetter FFK - Kvik Halden

Annonse fra Eliteserien: