Seier i premieren!

Optimismen i byen er større enn den har vært på lenge. I serieåpningen innfridde guttane forventningene. Asker ble beseiret 1-0 på stadion.

Med 5691 på tribunen og våryr i luften, var det endelig duket for serieåpning i årets PostNord-ligaen. Guttane tok i mot Asker fra Akershus til et durabelig oppgjør på hjemmegress.

Farah med årets første FFK-scoring

Etter syv minutter svingte hjemmelaget inn kampens første corner mot bakerste stolpe. Der ruvet Leko høyest og stanget ballen like til side for mål. Kveldens første store sjanse.

Den neste skulle også komme etter en dødball. Etter klabb og babb endte kula i beina på Nielsen som hamret løs fra drøye fem meter. Dansken traff dessverre midt på Askers Tredal.

I neste sekvens må nevnte Tredal gi retur på et langskudd, og den returen var Anas Farah først på, og kunne enkelt bredside inn årets første scoring på stadion.

Asker var ved et par anledninger inne i hjemmelagets boks, men FFKs forsvarslinje hadde få problemer med å rydde unna det de blåkledde viste frem.

De rødhvite derimot, så farligere ut da de entret banens siste tredjedel. Fem minutter før pause smalt det i tverrliggeren fra Lekaj som viste prov på fenomenal avslutningsteknikk. Både Sellin og Falk Larsen forsøkte også et par ganger uten hell like før hvilen.

Målløs 2.omgang

Asker var uhyre nære en redusering etter timen. En prosjektil av et langskudd endte først i tverrliggeren, så i ryggen på Jenssen før sisteskansen fikk kontroll over ballen.

Hjemmelaget hadde god kontroll gjennom den andre omgangen, og foruten Bencsiks tverrligger-skudd, skapte bortelaget svært lite. Alt i alt en positiv premiere der FFK kontrollert gjorde jobben!

Neste hjemmekamp på stadion er 6.mai mot Mjølner. Før det - et par Østfoldoppgjør. Vel møtt!

Kampfakta:

Fredrikstad FK - Asker Fotball 1-0 (1-0)

Fredrikstad stadion

Tilskuere: 5691

FFK: Jenssen - Westgaard, Leko, Nielsen, Begby - Lekaj (Åsheim), Mæland, Rekdal, Farah - Falk Larsen (Nilsen), Sellin (Chaib)

Gule kort:

20 min Aron Lee Jones, Asker

62 min Eirik Vespestad Mælan, FFK

72 min Kjell Rune Sellin, FFK