Roy Arne fullførte UEFA A-lisensen

FFKs utviklingsansvarlig for bysamarbeidet, Roy Arne Berg, kunne i helgen presentere sin UEFA A-lisensoppgave.

Roy Arne, som ble ansatt i FFK fra nyttår for å styrke arbeidet ut i og sammen med samarbeidsklubbene i distriktet, var en av 29 trenere som sist helg var samlet for å avslutte, presentere og diskutere sine oppgaveinnleveringer.

Bergs tema i oppgaven var "høyt press - sekundene som avgjør muligheten".

– Å gi UEFA-godkjent sertifisering på nest høyeste nivå i trenerutdanningen, betyr at NFF ønsker å øke kompetansenivået på disse kandidatene, hvis mål er at de skal virke i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, forteller Dag Riisnæs - fagansvarlig for trenerutdanning i NFF og ansvarlig for gjennomføringen av UEFA A-lisens utdanningen.

FFK har fokus på kompetanseløft i klubben og ut i samarbeidsklubbene, og derfor setter klubben også stor pris på trenernes kunnskapstørst - og ønske om å utvikle seg videre faglig. 

Berg får nytte av utdanningen i sin FFK-rolle der han har ansvar for spillere fra 12-15 år i Bysamarbeidet og som Sportsjef på Wang Toppidrett på Stadion.

UEFA A-lisensutdanningen er trinn 3 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige. Primærmålgruppa er trenere i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, sekundært trenere som i framtida kan tenkes å virke i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå.

Les mer om UEFA A-lisensen her!

Annonse fra Obos-ligaen: