Rekruttene slo Østsiden

Anas Farah ble tungen på vektskålen sent mandag kveld da rekruttene slo Østsiden og meldte seg på igjen i tetstriden.

Kun 2 over 20
Det var nok en gang et ungt FFK2-lag som stilte til dyst i 4. divisjon. Med Eirik Mæland, Sakari Mattila, Maikel Nieves og Joona Veteli ute, samt at Atli Barkarson ikke er spillerklar enda, var det kun Oscar Lopez Borgersen og Nicolay Solberg som var eldre enn 20 år for FFK denne gangen.

Østsiden lå på plassen foran FFK på tabellen, mer presist på 4. plass, 6 poeng bak ledende Kvik Halden 2. FFK på sin side stod med 28 poeng, men med to kamper mindre spilt enn de øvrige topplagene.

Arntzen stenget buret
FFK vant det motsatte oppgjøret i våres og ønsket å komme tilbake på seierssporet etter en mager periode. Hjemmelaget tok også tak i kampen og skapte flere gode sjanser før pause. Felles for brorparten av de var at Østsidens keeper, Patrik Arntzen, stod i veien. Gode redninger på avslutninger både fra egne spillere og FFK-spillere holdt buret rent. Spesielt redningen på Nicolay Solberg sin avslutning fra kort hold var imponerende keeperspill.

Østsiden var ikke ufarlige og var frempå ved et par anledninger med gode avslutninger like på utsiden av målet til Aleksander Karstensen. 0-0 til pause.

Anas avgjorde
Etter hvilen var det mer stillingskrig ute på matta, men når oppgjøret så ut til å gå mot uavgjort dro FFK frem et praktangrep.
Koko satt fart i angrepet når han fant Anas i mellomrom, han spilte ut til Solberg som igjen slo i bakrom til Koko i stor fart. Koko dro seg fint ned på dødlinja og slo ut til Anas som enkelt kunne dytte ballen bort i lengste hjørnet, et strålende angrep med fart og presisjon!

Like etterpå var Eirik Vestby nærme på med et flott langskudd i tverrligger, og rett etter det ble kampen avgjort når Said Barakat dro seg inn i 16-meteren, ble taklet, men ballen ramlet perfekt til Anas som kunne sette inn 2-0 alene med keeper.

Overraskende resultater
Med seier krøp rekruttene forbi Østsiden på tabellen på bedre målforskjell. Sprint Jeløy vant sitt oppgjør, men både Råde og Kvik Halden gikk på overraskende poengtap mot henholdsvis Moss og Idd.
Dermed er det igjen helt åpent i toppen. Kvik Halden leder på 37 poeng, Sprint Jeløy følger poenget bak, mens Råde står med 34 poeng på sin 3. plass.
FFK har nå 31 poeng, men har to kamper til gode på de øvrige i toppen og kan dermed overta tabelltopp med full pott i hengekampene.

Neste oppgave for rekruttlaget er borte mot hjemmesterke Ås mandag 2. september.