Påførte Nardo årets første hjemmetap med vår 4. strake seier!

Lørdag ettermiddag var det Nardo på Nissekollen som stod for tur, hjemmelaget var ubeseiret på hjemmebane, men den statistikken satt FFK en stopper for!

Nardo kom på en sterk 7. plass i 2017, men måtte bite negler i 2018 når de akkurat reddet plassen. I 2019 er de høyere på tabellen igjen og var helt oppe i teten tidligere i sesongen. Spesielt på hjemmebane har trønderne vært vanskelige, etter 5 kamper var det ingen som hadde tatt med seg samtlige poeng hjem fra Nissekollen.

FFK gjorde kun en endring i startelleveren som tok seg av Bryne forrige helg. Håvard Åsheim var inne i laget igjen etter å ha gått skadet siden Arendal i starten av mai.

Slet med å skape sjanser på et kompakt Nardo
FFK reiste fra sydenvarme i Østfold lørdag morgen til langt mildere temperatur og lett regn i Trondheim, noe som ga fin stuss i banen og forhold til å orke mange løpemeter.

Oppgjøret startet på ingen måte med et forrykende tempo. Etter 10 spilte minutter hadde ingen av lagene hatt noen sjanser, faktisk hadde det verken vært skudd eller dødballer i innleggsposisjon...
Nardo la seg som vanlig dypt i banen og satset på kontringer, noe som har gitt gode resultater så langt i år. FFK hadde dermed veldig stort ballinnehav, men slet med å finne åpninger i det kompakte forsvaret til hjemmelaget.

Omgangens første halvfarlige situasjon kom når Nardo-keeper Bakke glapp ballen på et Veteli-frispark. Nilsen og Solberg luktet retur, men ballen sprett over hodene deres og Nardo fikk klarert.
Også ettermiddagens andre farlighet var det Veteli som stod for når han nok en gang fikk forsøke seg på frispark fra god posisjon, men skuddet gikk like utenfor krysset.

Etter 40 minutter slo Drage en god corner som Stray Molde steg tilværs på, han fikk et godt treff med hodet, men headingen gikk rett i hanskene til Nardos keeper.
Minutter etterpå fikk Tim Nilsen omgangens største sjanse når han ble spilt gjennom alene med keeper, men fra litt skrått hold løftet han kula litt for høyt og ballen gikk like over målet.

Minuttet før pause fikk Nardo sin første muligheten for kvelden på et frispark i farlig posisjon, skuddet tok i muren, men keeper Jenssen hentet frem en sterk redning og slo unna.

Det tok seg litt opp på slutten, men en ingen stor omgang av noen av lagene i en sjansefattig affære. Relativt jevnspilt med et lite overtak til FFK i en fotballkamp FFK fikk ha ballen veldig mye, men hadde vanskelig for å produsere sjanser mot et svært defensivt Nardo.

Andre omgang
Andre omgang startet som den første med et lavtliggende Nardo og et balltrillende FFK, men Nardo utnyttet en kontring etter få minutter og var nærme på et skudd fra 16 meter som Jenssen reddet. God sjanse for hjemmelaget som fremsto mer offensive etter hvilen mot et FFK som ikke fikk rytme på pasningsspillet.

Etter 58 minuttene trodde FFK at de hadde ledelsen når Solberg ble tredd gjennom av Nilsen og hamrert kula opp i nettaket, men linjemann var oppe med flagget og målet ble annullert. Reprisen viste at den avgjørelsen i beste fall var hårfin.
Men 3 minutter senere kunne ikke verken dommer eller Nardo ta fra FFK ledelsen når Solberg var der igjen og steg til værs på et strålende Begby-innlegg og stanget kula i nota!

Etter scoringen var det lite som skjedde på Nissekollen en periode, men Nardo la litt om på stilen sin og var mer interessert i å sette igang og løftet spillet sitt høyere i banen. Etter 77 minutter kom FFK sitt første bytte for dagen når Sellin gikk inn for Tim Nilsen og la seg på topp.

Sellin fikk også en stor mulighet etter få minutter på banen når han ble spilt i bakrom av Marus Hagen, men alene med keeper var det målvakten som kom seirende ut og reddet. Snaut minuttet etter spilte FFK seg opp på venstresiden, Begby fant Andreas Hagen foran mål, men avslutningen hans gikk langt over mål fra god posisjon.

Etter 87 minutter spilte FFK seg nydelig fremover og Sellin satt ballen i åpent mål, men igjen var linjedommer oppe med flagget sitt. Noe Sellin og pasningslegger Andreas Hagen på ingen måte var enig i.
Det var noe av det siste Hagen gjorde i dag, etter 92 minutter ble han byttet ut med Maikel Nieves.

3 minutter på overtid sa dommer at nok var nok - Nok en seier til FFK når de påfører Nardo årets første tap på hjemmebane!
En tett og jevn kamp hvor FFK slipper Nardo til kun et par sjanser, og utover i kampen, spesielt etter 1-0, ble det mange sjanser for FFK og basert på det en velfortjent seier!

Egersunds neste!
Egersunds er hos mange ansett som favoritten til å vinne avdelingen vår og har satset stort på opprykk denne sesongen. Etter en veldig variabel start på serien har de gule og svarte tigrene fått opp dampen den siste tiden og står med 7 poeng på de siste 3 kampene, inkludert en solid målforskjell på 12-3(!).

Søndag 17:00 er de motstander på Stadion når vi spiller vårsesongens siste hjemmekamp.