Overtidstap mot Ranheim

Alle poengene røk borte mot Ranheim etter straffe på overtid for de blåhvite.

FFK reiste til det de visste kom til å bli en tøff batalje borte mot Ranheim. Uten både Skagestad og Åsheim kjempet de rødhvite med nebb og klør, og hadde lenge ett poeng i bagasjen. Michael Karlsens straffe på overtid derimot, ville noe annet.

Oppstykket 1.omgang

Det var hjemmelaget som startet den 7. runden av OBOS-ligaen best på EXTRA Arena. Lite hadde skjedd før Løkberg mottok ballen feilvendt utenfor sekstenmeteren, vendte opp, og fyrte av et skudd en liten meter til venstre for Jenssen etter drøye 20 minutter.

FFK skapte litt momentum utover i kampen, og kom til noen halvsjanser med Kapidzic i spissen. Øyvind Storflor skrittet opp en dødball fra 17-18 meter og prikket ballen mot hjørnet. Kun et tigersprang fra Jenssen i FFK-målet hindret Ranheim i å ta ledelsen fem minutter før pause.

Den første omgangen endte målløst, en omgang der Ranheim startet best, men der FFK kjempet seg inn igjen og gjorde det vanskelig for hjemmelaget å skape noe som helst. Omgangens største sjanse stod Storflor for, mens Kapidzic var nærmest hos gjestene før lagene gikk inn til pausepraten.

Uendret kampbilde

Den andre omgangen startet rotete og med mangel på presisjon. Det var tydelig at det stod mye på spill for begge lagene. Ranheim jaktet tabelltopp, mens FFK siktet seg inn på sin første seier for sesongen.

Like før timen spilt kom N'Diaye inn for en ferdigspilt Brix, samtidig som de blåhvite begynte å skape litt mot FFK-forsvaret. Veteli ble byttet inn for Karoliussen som var ferdigløpt for kvelden.

Etter 75 minutter fant FFK fram til nettmaskene, et frispark via en Fredrikstad-fot og videre på et hode før ballen havnet i nettet. Sekvensen ble dessverre for gjestene annulert for offside. Trebotic var noen minutter senere oppe og headet like utenfor mål. FFK klarte å sette et lite press på Ranheim etter den annulerte scoringen.

Kevin Wright fikk med seg de siste minuttene da han byttet med Nuhu. Ranheim var uhyre nære å gå opp i føringen da det smeller i tverrliggeren fra Reginiussen, FFK med marginene på sin side.

Ranheim-straffe

På overtid fikk Ranheim straffe som Karlsen kontrollert ekspederte nede til venstre for Håvar Jenssen. 1-0 til hjemmelaget. FFK hadde marginene mot seg helt på tampen av kampen, og drar hjem med null poeng i bagasjen etter en heroisk innsats der man kanskje hadde fortjent mer.

16.mai jakter FFK nye poeng på fotballens festdag mot Jerv hjemme på stadion.

Kampfakta:

Ranheim TF - Fredrikstad FK 1-0 (0-0)

EXTRA Arena

FFKs lag fra start: Jenssen - Lahdenmäki, Leko, Akinyemi, Nuhu (Wright) - Karoliussen (Veteli), Trebotic, Westgaard, Brix (N'Diaye) - Kapidzic, Flo

Gule kort:

64 min Filip Johansen Westgaard, FFK