Oppdatering på skadesituasjon

Det har ikke vært stille på fysiorommet til FFK denne sesongen, og det blir nok å gjøre for Jørn Pedersen og Anders Holberg den kommende tiden også.

Bekymret for banen
Stadionklinikken har vært FFKs samarbeidspartner i flere år, Jørn Perdersen og Anders Holberg jobber for full maskin med å få FFK-spillerne tilbake i fotballtrening, 2019 har vært et krevende år.

- Av årene våre i FFK så har dette vært spesielt krevende, vi har aldri hatt så mye forebyggende tiltak som i år og vi har gode verktøy og rutiner for å overvåke belastning, allikevel så oppstår disse skadene. Når man evaluerer hvilke typer skader som oppstår, så er det vanskelig å ikke bli bekymret med tanke på underlaget på Stadion. Forteller Jørn Pedersen.

Philip Aukland, Joona Veteli, Eirik Mæland og Sakari Mattila var alle ute i forrige kamp, nå har også Love Reuterswärd og Thomas Drage havnet på listen.

- Philip og Joona kan i beste fall være klare inn mot helgen. Thomas fikk en strekk på leddbåndet i kneet mot Arendal, foreløpig vanskelig å si hvor lenge han er ute, men forhåpentligvis er han tilbake relativt raskt. Love ble taklet hardt mot Nardo og måtte av, hadde en god progresjon i dagene etter det og var med i troppen mot Arendal, men viste seg å ikke være klar for spill. Nye undersøkelser ble gjort og de viser at skaden må rehabiliteres og vi håper han kan bidra mot slutten av sesongen. Saki nærmer seg normal fotballtrening, men trenger tid før han er aktuell for a-kamp. Eirik er fortsatt et stykke unna. Oppsummerer Jørn Pedersen.

Velfortjent sjanse til å vise seg frem
En bred tropp får nå testet seg, og selv om Bjørn Johansen selvsagt helst skulle hatt en skadefri tropp så finner han også positive ting med det hele.

- Det har vært en ekstraordinær sesong med tanke på skader, men det er akkurat derfor vi har en bred tropp med masse kvalitet. Når noen er ute, da får andre muligheten til å hevde sin plass i startelleveren. Det er flere som har vært nærme lenge som nå får en velfortjent mulighet til å vise seg frem. Sier Bjørn Johansen.

I tillegg er som kjent Mads Nielsen og Stian Stray Molde utilgjengelige kommende helg pga. karantene, sistnevnte må som ventet stå over 2 kamper etter det røde kortet mot Arendal. Marius Hagen er på den andre siden tilbake etter å ha hatt karantene sist.

Søndag kommer Brattvåg på besøk til Fredrikstad, kampstart på Stadion er 17:00!

  • FFK Appen
  • WEB!
  • Aristokraten (se åpningstider på Facebook)
  • FFK Administrasjon (hverdager 09-16)
  • Billettluka (fra 15:00 kampdag)

 SAMMEN ER VI STERKE!

Annonse fra Eliteserien: