Ny treningskamp mot sterk motstand

Onsdag spiller FFK ny treningskamp i Tyrkia, denne gangen er det mot Nest-Sotra som spilte kvalifisering til Eliteserien for 3 måneder siden.

God sesong i 2018
Nest-Sotra hadde en sterk sesong i fjor. De grønne fra Sotra utenfor Bergen kapret til slutt en kvalifiseringsplass på bekostning av hardt satsende klubber som Kongsvinger og Sandnes Ulf. I kvalifiseringen ble det tap på bortebane for Aalesund med 1-0.

Nest-Sotra kunne uansett være godt fornøyd med en sesongen hvor de presterte langt over forventning og nok en gang leverte de en rekke spillere oppover i seriesystemet.
Kult-helten Jonny Furdal gikk til Viking midtveis i sesongen og ble også kåret til Årets Spiller i OBOS-ligaen. 
Sondre Liseth ble plukket opp av Mjøndalen etter sesongslutt, og nylig ble keeper Egil Selvik hentet av Odds Ballklubb, han var på lån i Nest-Sotra i 2018 og imponerte. 
Midtbanespiller Haris Cirak ble hentet av Kristiansund etter fjoråret og midtstopper Ståle Steen Sæthre gikk til Aalesund midtveis i 2018-sesongen. 

En annen å følge med på er spissen Alexander Dang. Han var kjent for å bøtte inn mål i 3. divisjon for Sotra når Nest-Sotra ga han sjansen i 2. divisjon i 2017. Målscoreren viste at han også kunne score mål på det nivået og stoppet ikke før han hadde 23 scoringer. I 2018 skulle han nok en gang opp et nivå, men målene stoppet ikke da heller, 15 scoringer ble det for Dang i OBOS-ligaen i fjor. 

Nest-Sotra trenes av unge Steffen Landro som ikke er redd for å si det han mener. Han har også ordene sine i behold, i fjor ble kåret til Årets Trener i OBOS-ligaen.

Glad for god motstand
FFK har i stor grad lagt opp vinteren med kamper mot lag fra divisjonene over, en bevisst strategi fra ledelsen. 
Mjøndalen, Nest-Sotra, Sarpsborg 08, Falkenberg og Strømmen er alle klubber som i 2019 skal spille på et høyere nivå enn FFK, og det gir gode referanser for Bjørn Johansens spillere. 

Etter en godkjent gjennomkjøring mot Sogdiana på lørdag blir det en mer kjent referanse å ta med seg i Nest-Sotra. Grønntrøyene kommer fra seier over Eliteserielaget Viking i helgen som var og vil være en solid motstander for FFK. Bjørn Johansen ser frem mot oppgjøret.

- Det blir en ny god test mot et lag som mest sannsynlig holder høyere nivå enn Sogdiana i forrige kamp. Nest-Sotra spiller 3-5-2 og er ballbesittende, så vi får jobbet med press-spillet vårt. Også har vi et mål om å være bedre siste tredjedel, slik at vi skaper flere sjanser enn det ble sist. Forteller Bjørn Johansen.

Flere tilbake i troppen
Kjell Rune Sellin og Leonard Getz er tilbake i troppen etter å ristet av seg småskadene sine. Andreas Hagen og Eirik Mæland er i full trening, men står over kampen mot Nest-Sotra. Sakari Mattila er ute med kneskade frem til sommeren. 

Marius Hagen er som kjent i Norge med studier og Noah Hermansen er på vei tilbake til Norge sammen med resten av G17-landslaget. 

Kampstart i Tyrkia er 14:00 norsk tid. 
Du kan følge live-oppdatering av kampen på FFK sin Facebook-side!

Annonse fra Eliteserien: