Ny god kamp av Bylag Jenter 12!

Fredag kveld hadde bylag J12 på nytt bedt inn til treningskamp i Østfoldhallen, og det var Kvik Halden sitt gode KM J13 som stod på motsatt banehalvdel. De overårige Kvik jentene fra Halden går for å være det hvasseste man har å by på i Østfold i denne årgangen, så det var knyttet stor spenning til hva FFK-jentene kunne få til.

Som mot de overårige Ekholt jentene for 14 dager siden gikk FFK-jentene respektløst til verks og festet grepet om kampen umiddelbart. Med gode kombinasjoner på midtbane der forsvarslinjen stod høyt og kompakt i banen og ryddet unna det som kom, ble Kvik-Halden presset langt tilbake på banen. Etter ca.15 minutters spill skulle det første målet komme etter et flott gjennomspill fra Julie Skari-Hansen og frem til Marie Atangana som satte ballen kontant i mål. Målet ble det eneste i 1. omgang slik at lagene gikk til pause med en fortjent 1-0 ledelse til FFK-jentene.

Etter hvilen satt Kvik Halden inn på tyngre skyts i form av noen meget habile KM spillere som hadde hvilt seg i 1 omgang, men FFK-jentene fortsatte der de slapp og festet igjen grepet om kampen. Mange av duellene foregikk nå på midtbanen i form av fysisk og tøff, men fair og rent spill. På nytt rullet jentene opp et godt angrep etter flotte kombinasjoner på venstre kant mellom Anne Marit Kalstad Andresen og Julie Skari-Hansen, der den ensomme spissen Marie Atangana på nytt var giftig frempå og fortjent doblet ledelsen til 2-0 i favør FFK-jentene.

Etter dette jevnet kampen seg ut og Kvik-jentene kom mer og mer inn i kampen, og kjempen først inn en redusering og deretter utligningen til 2-2. Som i forrige kamp nektet FFK-jentene å gi seg og kom til flere gode sjanser uten å klare å overliste Kvik Haldens gode keeper. 5 minutter før slutt fikk Kvik Halden et frispark i god posisjon som endte utagbart via tverrliggeren bak en meget god keeper Marina Bahar i FFK målet. 3-2 til Kvik Halden var et faktum som også stod seg kampen ut, da en god dommer Pål Pettersen blåste i fløyta.

«Jeg synes vi alt i alt gjør en veldig god prestasjon i dag. Vi spiller jevnt mot et samspilt og godt lag på årgangen over, og det må vi si oss fornøyd med noen måneder inn i prosjektet. Jentene står på og legger ned en herlig innsats, men vi har fortsatt masse og gå på, og gleder oss til å jobbe videre med denne spillergruppa", sier hovedtrener Joachim Stang.

Nå skal jentene på nytt inn i en treningsperiode før de om litt skal ut av plankebyen for å teste krefter mot gode Oslo-lag.

«Første helgen i april drar vi til Lillestrøm for å spille kamper mot gode lag fra Oslo området. FFK-jentene har til nå stort sett blitt satt opp til kamper mot overårige lag for å få riktig og tøff matching, så det skal bli spennende å se hvor vi står mot gode lag fra Oslo-området i samme årsklasse», avslutter en fornøyd lagleder Tor-Arne Borg.