Møter Sparta Sarpsborg i 1. runde av NM

Torsdag ble første runde i NM 2019 offentliggjort, der har NFF satt oss opp mot Sparta Sarpsborg, kampen går onsdag 1. mai.

FFK har som kjent hele 11 Norgesmesterskap i pokalskapet, men det begynner å bli en stund siden sist. Forrige pokal ble hevet i 2006, og siden den gang har det vært få cupeventyr. 
I fjor ble det stopp i 2. runde når Odds Ballklubb vant med 3-1 på Stadion. 

I år starter ferden altså med Sparta Sarpsborg på Spartabanen, så blir det spennende å se hvor langt vi kan komme oss i 2019! 

Sparta Sarpsborg møter vi forøvrig også i årets 4. divisjon med rekruttlaget. Etter å ha hentet flere av de rutinerte spillerne som ble ledige når Borgar måtte legge ned seniorlaget har Sparta blitt en sterk kandidat til opprykksplassen. 
Laget trenes av de lokale fotballprofilene Terje Jonassen og Berat Jusufi.

NFF følger flere retningslinjer for hvordan de første rundene i NM skal settes opp.
- Vi prøver å lage gode oppgjør som skaper stort engasjement og interesse. Ellers er kriteriene at lag fra Eliteserien og OBOS skal spille borte og møter lag fra 3. og 4. divisjon og at lagene helst ikke har møttes i cupen de siste tre årene. Så har vi prøvd å unngå at lag som møtes i serien ikke skal møtes i cupen, og heller splittet disse slik at de møter lag fra andre kretser. Forteller Rune Pedersen i NFF

Dette er oppgjørene de andre klubbene fra Østfold ble satt i:
Sprint Jeløy - Sarpsborg 08 FF
Lyn - Moss FK
Kvik Halden FK - Lokomotiv Olso
Kråkerøy - Grorud

Før dette skal det spilles noen runder med seriespill, først ut er serieåpningen mot Hødd på søndag!

KJØP BILLETTER HER!

Annonse fra Eliteserien: