Massiv oppgave før returoppgjøret

Vi fikk dessverre svært lite til å stemme i første møtet med KFUM, og hjemmelaget tok en fortjent seier.

Halvspilt i kvalifiseringen mellom FFK og KFUM har laget fra Oslo fått et mer enn solid overtak i duellen.
3-0 i første kamp er en stor ledelse og resultatet gjenspeiler kampbildet på KFUM Arena godt.

Havnet under rett før pause
KFUM var nære før minuttet var spilt, men en for dagen strålende Håvar Jenssen i målet hindret en tidlig ledelse for vertene.
Deretter var det en relativt rolig affære uten de største sjansene til noen av lagene. KFUM hadde som forventet mye ball, men vi forsvarte oss godt.
Etter 39 minutter glapp det når vi mistet ballen på midtbanen og Moses Mawa ble spilt gjennom og scoret alene med Håvar.
Vi løftet oss litt etter scoringen og Eirik Mæland fikk en god mulighet til å utligne, men skuddet ble blokkert ti corner.

Åpen andre omgang
Rett etter pause burde nok Kjell Rune Sellin ha fått et straffespark når han driblet seg forbi Jørgen Hammer i forsvaret til KFUM og ble hektet når han var forbi, men dommeren lot forseelsen passere.
Et par minutter senere er det isteden KFUM som øker ledelsen på et innøvd cornertrekk. En lav corner, et overhopp og Tore Andre Sørås kunne doble ledelsen.

Etter dette åpnet oppgjøret seg veldig opp og begge lags keepere fikk vist seg frem ved flere anledninger.
Både KFUM og FFK hadde gode scoringsmuligheter, men begge lags keepere hindret scoringer med en rekke gode redninger.
Rett før slutt gikk oppgaven fra vanskelig til veldig vanskelig når KFUM nok en gang scoret etter passivt forsvarspill på en corner. Mansour Gueye fikk tak i ballen og til slutt kranglet avgårde et godt skudd, omringet av FFK-spillere.

Massiv oppgave
Vi skulle nok hatt et straffespark og kunne fått med oss en scoring på en av sjansene våre, men alt i alt er det dessverre ingenting å si på resultatet ut ifra kampbildet.
Vi har satt oss selv i en vanskelig posisjon, men det fascinerende med fotball er at spillet aldri slutter å overraske.

Forutsetningene er beinharde, vi må vinne med 3 mål hjemme for å få ekstraomganger. Scorer KFUM på Fredrikstad Stadion må vi vinne med 4 mål.
Første bud for at det skal være en mulighet er at vi leverer en helt annen prestasjon enn det vi gjorde lørdag ettermiddag. Brekket må av, vi må slippe oss løs og alle må tørre å være den beste versjonen av seg selv.

Fantastisk støtte
Mange hundre hadde tatt veien fra Fredrikstad for å støtte guttane lørdag, en fantastisk støtte som vi ikke kan få takket nok for - Dere er utrolige!

Utgangspunktet før returen er naturligvis vanskelig, men vi håper mange møter opp på Stadion lørdag kveld og støtter laget da også. Skulle det utrolige skje, så er det et øyeblikk man ikke vil gå glipp av...

Billetter FFK - KFUM