Kapidzic-perle var ikke nok

Fredrikstad maktet ikke å ødelegge den gode statistikken til Mjøndalen. 3-1 ble resultatet i bruntrøyenes syvende trepoenger på rad.

Mjøndalen tok i mot FFK etter en seiersrekke på hele seks kamper. Vegard Hansens menn befant seg før kveldens kamp på 4.plass, og er nok veldig sugne på å beholde, om ikke avansere fra den tabellposisjonen.

Sist kamp vant bruntrøyene 0-1 borte mot Jerv, mens FFK gikk på et forsmedelig tap hjemme mot Ullensaker/Kisa. Bortelaget så kvelden i Buskerud som en mulighet til å gjøre overlevelsessjansen større.

Vårens oppgjør mellom lagene endte 1-1 på stadion, der Ulrik Flo scorte FFKs mål.

Kapidzic-perle

Mjøndalen gikk knallhardt til verks, og presset bortelaget voldsomt de første minuttene. Ulrik Flo testet skuddbeinet etter noen få minutter, men utenom det hadde FFK lite å tilby.

Det tok 35 minutter før vi fikk kveldens første mål. Mads Hansen serverte Boye som bredsidet ballen inn fra fem meter. Gleden skulle vise seg å bli kortvarig for bruntrøyene. Bare to minutter senere satt Kapidzic fart fra midten og curlet ballen i hjørnet fra 16 meter.

Den vakre scoringen fra dansken skulle dessverre ikke bli omgangens siste. Jansen trykte til med et hardt frispark som Jenssen måtte gi retur på. Der kom Pellegrino snikende, og sleipt satte returen i mål. Den sene scoringen sendte hjemmelaget inn i garderoben med en ledelse.

Etter hvilen kom plutselig Kapidzic alene med Makani, men spissen klarte ikke å overliste iraneren. MIFs Boye fikk minutter senere en kjempesjanse. Boye siktet mot krysset fra utenfor sekstenmeteren, men hadde heldigvis for FFK stilt inn siktet et par knepp for mye til venstre.

Det meste av håp forsvant, og det meste av lys sluknet i det 88. spilleminuttet da Fredriksen presist slo inn til Sylling Olsen som stanget inn det tredje for MIF.

Mjøndalen virket komfortable, og Loberto prøvde å endre kampbildet med et par offensive bytter. Guttene fra Plankebyen spilte mjøndølingene lave til tider, men den viktige scoringen kom aldri. Det endte 3-1 på Nedre Eiker.

Kampfakta:

Mjøndalen IF - Fredrikstad FK 3-1 (2-1)

Isachsen Stadion

FFK: Jenssen - Westgaard (Buduson), Leko, Akinyemi, Nuhu (Lekaj) - Veteli, Karoliussen (Henningsson), Åsheim - Flo, Kapidzic, Begby

Gule kort:

39 min Razak Nuhu, FFK

48 min Amahl Pellegrino, MIF

59 min Joona Veteli, FFK

Mål:

35 min Ousseynou Boye, MIF

37 min Sanel Kapidzic, FFK

46 min Amahl Pellegrino, MIF

88 min Magnus Sylling Olsen, MIF