Gode referanser for G16 og G19 i Danmark

Forrige uke deltok både G16 og G19 på Nordic Invitational Cup i Esbjerg, det ble en nyttig turnering mot god motstand.

G16 - 6 interessante kamper
Kamp 1: G16 startet sin turnering med kamp mot vertene Esbjerg; Kampen endte 1-1 etter at vi lå under. Danskene er meget fysiske og jobber for hver situasjon. Første omgang ble preget av et mindre godt pressspill som gjorde at Esbjerg fikk muligheten til å gå opp i ledelse. I pausen blir det gjort småjusteringer og FFK kommer inn i kampen igjen og gjør det til 1-1. Helhetlig sett, en relativt jevn kamp hvor begge lag kunne kommet seg av gårde med 3 poeng.

Kamp 2 spilles mot Mjøndalen hvor vi vinner relativt komfortabelt 4-0 og Mjøndalen er et stykke unna fra å henge med i kampen. Det kunne fort bli mer, men dommer velger å avslutte kampen 10 minutter før slutt av meget merkelige årsaker. Han mente vi hang et stykke etter timeplanen og følte derfor han kunne blåse av tidligere ettersom det var 4-0. Vi må bite oss merke i at han sier han aldri ville gjort det hvis det stod 1-1.

Kamp 3 ble spilt mot Sandefjord som er i Nasjonal-serie hjemme i Norge. En realitvt jevnspilt kamp som Sandefjord vinner 2-1. Vi merker at Sandefjord er ett hakk over spesielt i omstillingsfasen samt pasningssikkerhet. Til tross for dette skapper FFK gode sjanser som burde gjort at denne kampen endte minst uavgjort.

Kamp 4 Blir et stort steg i feil retning hvor vi ender opp med å tape 6-2 for det lokale laget Kolding. Vi starter meget positivt men skrur helt av etter første del av 1 omgang. Til tross for at motstander scorer 6 mål skal ikke dette kunne skje.

Kamp 5 Blir en total retningsforandring der vi løfter seg flere hakk og slår Brommarpojkarna komfortabelt 3-0. Her kommer virkelig det offensive spillet på plass samtidig som den defensive strukturen holder godt. Presset som har blitt trent på i forkant av turnering og i kampene sitter mer og mer og motstander har store problemer med å beholde ballen i laget. 3 flotte lagscoringer og solid defensivt spill gir oss en solid seier.

Kamp 6: Den siste kampen mot Landskrona viser at vi har en god del steg å gå når det kommer til å være konsekvent i spillet vårt. En glimrende start med en tidlig ledelse gir oss et inntrykk av at denne kampen vil bikke vår vei helt frem til vi skrur totalt av både i pasningspillet gs i det defensive fokuset. Stillingen er 2-2 til pause før 2. omgang blir en helt annen, vi ender opp med å tape 3-5.

God erfaring
Det vi har tatt med oss av erfaring er at på vår beste dager kan vi matche selv de beste lag på noen områder, mens andre dager kan vi skru helt av og tape mot lag som vi mener vi skal være bedre enn. Dette er en læringsprosess hvor vi har tilnærmet oss gode erfaringer gjennom turneringen og det er ikke vanskelig å se hva som er bra og hva som må jobbes med.

Alle spillerne får godt med spilletid grunnet et systematisk rulleringssystem og vi føler at alle har fått den tiden de trenger for å kjenne på nivået samt bidra til laget. Dette var en flott sjanse for alle guttene å vise seg frem og legge inn en søknad for hvem som ønsker å være i start 11 mot Ull/Kisa den 10 august.

Vi hadde 20 spillere med oss ned inkludert en lånespiller. Guttene oppførte seg eksemplarisk i Danmark og viste FFK logoen den respekten og stolthet den fortjener. Dette er en gjeng som ønsker å bli bedre og viser meget gode holdninger gjennom turnering, både på banen og av banen.
Nå ser vi frem til høstsesongen og håper å kunne ta med oss gode refleksjoner fra opplevelsen i Danmark.

- Øyvind Høgmo

G19 - Mye godt angrepsspill
Kamp 1: G19 startet sin turnering med kamp mot danske Kolding. Danskene gikk hardt ut med høyt press. Vi tok over kampen mer og mer, men slet med å skape noe. Det var før Alexander Zoulakis sin kunstscoring fra midtbanen. Vi så oss ikke tilbake herfra og Said Barakat økte til både 2 og 3-0 før pause. Foten ble tatt litt av gasspedalen i den andre omgangen og 1 minutt på overtid reduserte danskene til 1-3. En ganske overbevisende seier fra våre gutter.

Kamp 2: Kamp to skulle bli et slag i trynet. Haugesund var motstander og de startet kampen godt. Det jevnet seg noe ut utover i omgangen og det var vi som skapte omgangens eneste to farligheter.
Etter pause tok Haugesund igjen tak i kampen og skulle etter hvert ta ledelsen 1-0. Dårlig forsvarsspill av oss lot vestlendingene avslutte to ganger og det holdt til å få ballen i mål. Etter scoringen var det bare ett lag på banen. Vi rundspilte til tider Haugesund,men ballen ville ikke i mål. Sjansestatistikken viser 6-1 til oss,men det hjelper så lite når vi ikke scorer.

Kamp 3: Mot vertskapet Esbjerg skulle kampen få en trist sorti til slutt. Kampen startet meget godt for oss da Noah Hermansen headet inn 1-0 etter en glimrende slått dødball fra Samuel Gray. Esbjerg jobbet seg inn i kampen og tok over utover i omgangen. De scoret på deres første sjanse i kampen og vi gikk til pause på 1-1. Den andre omgangen er vi dessverre totalt avskrudd. Danskene styrer alt og vinner til slutt fortjent 2-1.

Kamp 4: Dagen etter står Sandefjord på motsatt banehalvdel. Vi har tatt en alvorsprat om hvordan vi skal fremstå og det ser ut til å hjelpe. En kamp i høyt tempo, innimellom litt for høyt tempo ender i 1-0 seier etter scoring av Said Barakat. Sjansestatistikken vinner vi 6-2 og igjen er effektiviteten for dårlig.

Kamp 5: Effektiviteten skulle bli et problem i den siste kampen mot Fløy også. 13-1 i sjanser og ikke score er dessverre for dårlig. Vi styrte kampen fra start og gledelig er det at vi ruller opp det ene angrepet etter det andre etter oppskrift fra treningsfeltet. Fløy var nok en svakere motstander enn de foregående,men likevel er banespillet en indikasjon på at gutta følger med og trener seriøst og godt.

Gode erfaringer og styrket samhold
Vi ender på 2.plass i en gruppe der alle slår alle. Gode motstandere for oss, men vi er litt skuffet over at vi ikke er mer effektive, da det kunne ført oss til topps i turneringen.
Alle spillerne har spilt mye og vi hadde et fokus før turneringen om å øve etablert angrepsspill og tørre å spille på oss press på små flater, for å så klare å spille av oss presset igjen. Her føler jeg vi har lyktes godt.

G19 viser seg igjen å være en meget godt ambassadør for FFK når de er på tur. Ingen klaging, alle spillerne takket høflig for maten etter hvert måltid og ingen brøt noen regler. Samholdet er blitt styrket etter denne turen og man kan bare gi ros til denne gjengen for holdninger og oppførsel.