God gjennomkjøring mot Sogdiana i Tyrkia

Lørdag ettermiddag møtte FFK det Usbekiske toppserielaget Sogdiana Jizzakh i Tyrkia, det ble en jevnspilt kamp.

Årets andre treningskamp
Med 5 treningsøkter på de 3 første dagene i Tyrkia var det dags for turens første kamp. Sogdiana Jizzakh fra Usbekistan var motstander.
Bjørn Johansen måtte klare seg uten Eirik Mæland, Kjell Rune Sellin, Andreas Hagen og Leonard Getz som alle stod over grunnet småskader. I tillegg er ikke Marius Hagen, Noah Hermansen og Sakari Mattila med på treningsleiren.

Følgende 11 stilte fra start:
Karstensen, Åsheim, Nielsen, Stray Molde, Begby, Solberg, O. L. Borgersen, Veteli, Reuterswärd, Nieves og Nilsen.

På benken fra start var følgende klare til å bidra:
Jenssen, Olsen, T. L. Borgersen, Koko, Zoulakis og Farah.

Maikel viste frem frisparkfoten
Sogdiana viste seg som et godt organisert og teknisk solid lag som lå dypt og gjorde det trangt for FFK. Det var også tydelig å se at de kom fra en annen fotballkultur, noe blant annet 8-9 gule kort viste, ikke stygt spill, men kyniske valg for å hindre overganger og sjanser.

Tim Nilsen var allikevel nære ved å gi FFK ledelsen allerede etter et par minutter når han presset motstanderens keeper og blokkerte utspillet hans, men keeper får akkurat fanget ballen på streken.

Etter 35 minutter mottar Maikel et oppspill fra Begby, han vender flott og blir tatt på 20 meter. Frisparket ville spanjolen ta selv og det var ingen dum beslutning. Ballen gikk over muren og inn i målet, flott prestasjon av Maikel.

Etter 41 minutter fikk Sogdiana straffe når dommer blåser på en holding i feltet etter en dødball. Straffen settes forbi Karstensen i målet og 1-1 til pause etter en jevnspilt omgang.

Ingen mål etter hvilen
Alexander Zoulakis kom inn for Ludvig Begby i pausen, forøvrig stilte FFK uforandret.
Omgangen ble som det ofte blir med treningskamper tidlig i oppkjøring, mange bytter og lite rytme på oppgjøret.

Anas Farah, Phillipe Koko, Tomas Lopez Borgersen og Leo Olsen kom i tur og orden inn for Love Reuterswärd, Nicolay Solberg, Stian Stray Molde og Håvard Åsheim.

På tross av et lite overtak til FFK etter hvilen ble det få sjanser. FFK hadde flest nesten-sjanser, men Sogdiana hadde omgangens største mulighet når Karstensen gjorde en god redning og dyttet ballen i stolpen.
Dermed ebbet kampen ut med 1-1.

God gjennomkjøring
Det ble en fin gjennomkjøring for FFK mot en god motstander. Kampen viser at mye av den defensive strukturen fra i 2018 holder seg, og at det må jobbes enda mer med de offensive relasjonene.
Mads Nielsen gjør en solid kamp og fortjener et klapp på skuldra, samt at Maikel Nieves fikk vist frem frisparkfoten sin.

- Litt av fokuset inn mot kampen var press-spillet og bevegelser på siste tredjedel. Press-spillet fungerer bra og vi tvinger et teknisk godt skolert lag til å spille mye langt. Vi følger opp den gode timing fra kampen mot Mjøndalen.
Vi er derimot ikke fornøyd med bevegelsene og presisjon på siste tredjedel, det ble for få sjanser.
Nå blir det en søndag med restitusjon og deretter skal vi ha gode økter mandag og tirsdag før vi skal opp mot Nest-Sotra på onsdag. Forteller Bjørn Johansen.

Neste kamp for guttane er altså på onsdag når Nest-Sotra er motstander i Tyrkia.
Nest-Sotra hadde en sesong langt over forventningene i 2018 og kommer nylig fra en 3-2 seier mot Viking før avreise til Tyrkia.