Før kampen: Sola FK vs FFK

Lørdag ettermiddag er det klart for siste kamp før sommerpausen når vi tar turen til Sola for å spille årets 14. seriekamp.

Halvspilt
13 kamper er spilt, alle motstandere er møtt, nå snur vi bunken og starter på nytt igjen. Men bunken er også stokket, så første kamp i andre halvdel av sesongen er ikke Hødd, men Sola FK.

Sola møtte vi for bare 5 helger siden på Stadion, det ble en veldig hyggelig opplevelse med 5-1 seier. Sola har vært langt sterkere på eget naturgress, så her må guttane opp på nivå for å få med seg noe hjem i bagasjen!

Hjemme på Sola Stadion har de samlet sammen 8 poeng etter seire mot mot Brattvåg og Byåsen, samt uavgjort mot Kvik Halden og Stjørdals Blink. Nardo og Arendal er de to lagene som har dratt hjem fra Sola med full pott.  

To av de tre øverste på tabellen har altså reist hjem fra Sola uten seier, FFK skal forsøke å ikke bli det tredje.  

Livsviktig seier
Sola står med 11 poeng, første seier borte kom i forrige runde når Vidar ble slått 2-1 på overtid, det var en livsviktig seier for Sola. Plassen over nedrykksstreken innehar nemlig Brattvåg med 15 poeng, over der igjen er Levanger, Nardo, Moss og Bryne på 16 poeng. Uten overtidsscoringen til Remi Johansen mot Vidar ville Sola vært hele 6 poeng bak sikker plass, i tillegg til en langt svakere målforskjell enn de andre.

Sola har en massiv oppgave foran seg for å redde plassen i 2019, men seieren mot Vidar var helt sikkert en stor vitamininsprøytning som styrket troen vesentlig. Man må normalt sett opp mot 30 poeng for å komme over nedrykksstreken til slutt, det betyr at Sola antagelig bør vinne omtrent halvparten av de gjenstående kampene sine. Første mulighet til en ny trepoenger er mot FFK!

Kristian Novak stod over mot Vidar med karantene, han er tilbake mot FFK, men Olav Andreas Lilleås skal stå over denne gangen etter å ha fått sitt 4. gule i forrige kamp. 

Foran skjema fra i fjor
På 13 kamper har vi spilt inn 27 poeng i 2019, det er poenget bedre enn i fjor. Siste kamp før ferien i 2018 var mot Asker, et oppgjør som endte med 2-3 tap på Føyka og som sendte oss i ferie med 26 poeng og 13 plussmål etter 14 kamper. Vi har med andre ord muligheten til å gjøre et lite rykk på fjoråret mot Sola på lørdag.

Etter 4 seire på rad ble det uavgjort mot Egersunds i forrige kamp, det tar oss opp i en rekke på 7 kamper uten tap, 17 av 21 mulige poeng er hentet inn siden 1. juni, best av alle i serien i den perioden.
Prestasjonen mot Egersunds var dessverre et lite steg tilbake, og motivasjonen er dermed høy for å komme tilbake på sporet mot Sola og avslutte vårsesongen på en god måte. 

Bjørn Johansen vet at det kan bli et helt annet kampbilde å møte Sola borte, men har troen på en god prestasjon fra et tent FFK-lag.

- Vi har vært gode på bortebane i år, vi har lyktes med å møte de utfordringene som har kommet på de ulike arenaene. Vi har hatt en voksen og profesjonell gjennomføring, det har gitt oss god uttelling. Vi forventer et bedre Sola på hjemmebane enn det vi møtte i Fredrikstad, men det er en sulten gjeng som er klare for oppgaven og vil ha med seg 3 poeng hjem. Forteller Bjørn.

Flere på vei tilbake
Mot Sola er det ingen nye skader eller friskmeldte spillere, heller ingen som må stå over med karantene. 
Eirik Mæland, Oscar Lopez Borgersen og Anas Farah vil alle antagelig være tilbake i full trening etter pausen, i tillegg til at Sakari Mattila gradvis vil delta mer og mer på fulle fotballøkter. 

- Det er veldig gledelig at vi ser ut til å ha en forsterket treningsgruppe klar etter ferien, det er positivt for alle, men akkurat nå er det ingenting som er viktigere enn kampen mot Sola i helga! Avslutter Bjørn.

Flyene til Sola lørdag var fullbooket allerede tidlig i vinter, så til denne kampen setter laget seg i bussen fredag morgen og får en lett treningsøkt på Sola Stadion fredag kveld. Så håper vi på en hyggelig hjemreise natt til søndag!
 
Kampstart på lørdag er 16:00 - Dersom du ikke skal ta turen til Sola kan du følge kampen på FB-TV!

Annonse fra Obos-ligaen: