Før kampen: Serieleder Raufoss på besøk til Fredrikstad

På søndag kommer serieleder Raufoss til Fredrikstad for å forsvare posisjonen sin når FFK jakter en ny god prestasjon.

Ammunisjonsbyen 
Raufoss som by ble til grunnet en politisk beslutning om å flytte hovedarsenalet fra Oslo (Kristiania) grunnet en unionskonflikt med Sverige.
Valget falt på Raufoss og ammunisjonsfabrikken vokste raskt. Som fritidssyssel for arbeiderne vokste også idretts- og fotballmiljøet. 
Gjennom 50- til og med 70-tallet spilte Raufoss i de to øverste divisjonene, men med profesjonaliseringen av fotballen i Norge forsvant fabrikkarbeiderne nedover seriesystemet på 80-tallet.

I 1997 var Raufoss tilbake på nivå 2, men gjennom en ny runde med profesjonalisering i norsk fotball ble Raufoss igjen et offer når klubben etter 2007-sesongen ble degradert til 2. divisjon fordi de ikke innfridde NFF sine lisenskrav til anlegg og økonomi.

Etter å ha bygget seg opp igjen var Raufoss tilbake på nivå 2 (OBOS-ligaen) i 2016, men oppholdet ble kortvarig og i 2017 var det ned i 2. divisjon igjen.

Sportslig kontinuitet
Etter nedrykket i 2016 tok den gamle storscoreren Christian Johnsen over trenerrollen på Raufoss, og han har det siste halvannet året ledet prosjektet med å få Raufoss tilbake til toppfotballen.
Sesongen 2017 startet ikke spesielt bra, men sommeren og høsten var god. Til slutt kapret de 2. plassen på tabellen, og fikk med det muligheten til å spille kvalifisering om opprykk til OBOS-ligaen.
Den kvalifiseringen tapte de på straffesparkonkurranse mot Notodden, et Notodden som vi altfor godt husker tok seg videre til OBOS-ligaen til slutt.

Inn i 2018 har man bygget videre på det man startet på i 2017, og med solide forsterkninger fra høyere nivå har Raufoss bygget opp et sterkt lag denne sesongen.
Mikkel Maigard ble hentet fra IBV i den Islandske toppserien, Stian Simenstad kom fra spill i Elverum i OBOS-ligaen, Edvard Race og Kevin Jablinski kom fra eliteserielagene Stabæk og Sandefjord.

Med klare ambisjoner om opprykk var sesongstarten meget god for de gule og svarte fra Oppland, på det meste hadde de en 6 poengs luke ned til 2. plassen på tabellen. 
Med kun ett mål og ett poeng på de to siste kampene har det derimot tettet seg til bak opprykkskandidaten, og før helgens runde skiller det kun 4 poeng fra 1. plass til 7. plass på tabellen.

I utvikling
FFK har prestert godt den siste tiden og blitt belønnet med 7 poeng på de 3 siste kampene. 
Med en solid struktur og sterkt lagmoral slippes det til svært lite defensivt, og fremover skaper vi mange gode muligheter i hver eneste kamp. Det lover godt for fortsettelsen!

Sist vi møtte Raufoss var i starten av mars, den kampen endte med 4-0 seier, men kampbildet var, som de fleste kanskje husker, mye jevnere enn resultatet skulle tilsi. 
I 2016 møttes også lagene i OBOS-ligaen, da til 16. mai kamp. Oppgjøret på Stadion endte med 1-1. Den kampen spilte Rocky Lekaj i gult og svart, men han er faktisk den eneste spilleren som spilte for Raufoss den kampen som også er involvert i helgens kamp.  

Helgens kamp kommer for tidlig for Anas Farah og Mikko Viitikko, men forøvrig har alle mann vært i full trening gjennom hele uka og gleder seg stort til å entre banen på søndag!

Billetter
Med strålende sommervær og et FFK som presterer godt er det ingen grunn til å bli hjemme!
Over 3000 billetter er solgt og på Raufoss mobiliseres det fra supporterne deres, så det ligger an til kjempestemning på tribunene på søndag!
Kampstart er klokka 18:00, og billetter får du tak i på følgende vis:

Ticketmaster på nett - Kjøp billett til FFK- Raufoss her!
Fredrikstad Kino - Åpent hver dag fra 12:00
FFK sin administrasjon - Åpent hverdager fra 10:00
Billettluka - Fra 16:00 på søndag

Vi ses på Stadion - SAMMEN ER VI STERKE!

Annonse fra Eliteserien: