Før kampen: Levanger vs FFK

Lørdag reiser FFK til Trøndelag igjen, denne gangen for å møte Levanger på TOBB Arena i årets 10. seriekamp!

Levanger er et velkjent lag for FFK etter å ha møtte hverandre tre år på rad i OBOS-ligaen fra 2015-2017. Trønderne var i OBOS-ligaen også i 2018, men det ble en lang nedtur og laget rykket ned med klar margin etter å ha avsluttet sesongen med 20 kamper på rad uten seier. Nå er de tilbake på nivået de rykket opp fra i 2014, men med et helt nytt lag og en klubb som har vært gjennom store forandringer i vinter. 

Levanger FK er etablert så sent som i 1996 og er elitesatsingen for samarbeidsklubbene IL Sverre, SPKL Nessegutten og Skogn IL. Levanger FK består av kun 4 lag; G16, G19, B-lag og A-lag. De holder til på TOBB Arena, tidligere kjent som Moan. 
Klubben startet opp i 3. divisjon i 1997 og gikk de første årene mellom 3. og 2. divisjon før de etablerte seg på nivå 3. I 2014 ble det opprykk til dagens OBOS-liga, og sesongene 2016 og 2017 hevdet laget seg høyt på nivå 2 (8. plass og 7. plass).

Etter flere år med oppturer og en stadig styrking av klubben ble det etter hvert tøft for Levanger økonomisk og sesongen 2018 endte med både nedrykk og røde tall i bøkene. Etter sesongen forsvant både daglig leder Hroar Stjernen og hovedtrener Roger Naustan. Inn kom den forrige treneren, suksesstreneren Magnus Powell. 

På gang igjen
Levanger har vært gjennom store forandringer i spillertroppen siden OBOS-ligaen i fjor. Noen få spillere er igjen, men i det store og hele er det et helt nytt lag. Forrige seier i serien for Levanger kom 27. mai 2018, og det tok tid også i 2019 før laget kom seg på vinnersporet igjen. Rett før man passerte et helt år uten seier så kom den når opprykkskandidat Egersunds var på besøk 12. mai. Tigerne fra Rogaland ble sendt hjem fra Trøndelag med 0-2 tap og Levanger var på gang etter en mager seriestart. 

Etter at en første seieren kom fikk Levanger med seg et poeng borte mot topplaget Nardo og slo deretter Stjørdals Blink ut av NM og vant over Sola på hjemmebane i serien. De to siste serierundene har det derimot ikke gått Levanger sin vei, Byåsen vant 2-1 på TOBB Arena for to uker siden og sist helg ble det tap for formlaget Arendal på Sørlandet. 

Levanger har flere spillere med mye erfaring fra høyere nivå enn 2. divisjon. Vegard Voll har spilt en rekke sesonger i OBOS-ligaen med Levanger og Ranheim, Horenus Tadesse var et av stjerneskuddene i OBOS-ligaen 2017, Ermal Hajdari spilte hele 2018-sesongen for Levanger og Didrik Sereba var en viktig brikke i både Follo og Hødd i OBOS-ligaen i 2015-2017. 
På laget finner man også en tidligere FFK-spiller. Badr Rahhaoui spiller på topp for Levanger og scoret sesongens første mål i forrige hjemmekamp mot Byåsen. 

Selv om sesongen til Levanger ikke har startet på best mulig måte så har Magnus Powell fått skikk på lag tidligere og har helt sikkert klare planer om å gjøre det vanskelig både for FFK og de andre lagene i fortsettelsen av sesongen. 
Ingen grunn til å forvente noe som helst annet enn en knalltøff oppgave på TOBB Arena på lørdag!

Holde formen
FFK er i en god periode om dagen, ikke bare har a-laget 7 av 9 poeng i juni, men også rekrutt og u-avdelingen leverer sterke prestasjoner uke etter uke. Da gjelder det å beholde den godfølelsen, men samtidig nullstille og bruke hver eneste dag til å bli litt og litt bedre. Er vi ikke oppe på vårt beste er det vanskelig å vinne kamper i Postnord-ligaen. 

Bjørn og teamet hans har fått brukt troppen godt de siste par ukene og har mange spillere i god form, det gir noen luksusproblemer som Bjørn er veldig glad for å ha.

- Vi har bevist at vi har en sterk tropp de siste kampene. Stor konkurranse på mange plasser som bringer kvalitet inn i hverdagen, noe som er det aller viktigste for å løfte seg opp på nye hyller kvalitetsmessig. Spennende utfordring med Levanger borte som spilte OBOS 2018. De har slitt i innledningen, men har også sterke seire som 3-0 mot Stjørdal og 2-0 mot EIK. Tar vi bort de første 25 mot Vidar så har vi levert prestasjoner på et bra nivå over en lengre periode, jeg forventer at vi legger ned den innsatsen og det fokuset som kreves for å opprettholde det også i fortsettelsen. Forteller Bjørn Johansen. 

Eirik Mæland venter på svar på hvor alvorlig skaden hans er, men han vil uansett være ute til over sommerpausen. Oscar Lopez Borgersen har gjort imponerende fremskritt og ligger langt foran skjema til friskmelding, han kan i beste fall være tilbake på trening med laget allerede neste uke. Håvard Åsheim er også i nærheten og begynner forhåpentligvis med laget i løpet av neste uke. Sakari Mattila har fortsatt mange uker foran seg med opptrening før han er aktuell for kampsituasjoner. 

Forøvrig er det fortsatt ingen som nærmer seg karantene og alle mann er klare for kamp på lørdag. Vi kommer tilbake fredag med hvilke 16 spillere som trenerteamet tar med seg nordover.

Kampstart på TOBB Arena er 16:00. Skal du ikke til Trøndelag så kan du følge kampen på Fredrikstad Blad TV.

Annonse fra Obos-ligaen: