Før kampen: Elverum vs FFK

Etter den solide prestasjonen mot Åsane sist helg venter nå en ny spennende utfordring når vi besøker Elverum på søndag.

Elverum har 13 kamper på rad uten seier i OBOS-ligaen, 0-7-6 er fasit for de nyopprykkede fra Hedmark. Forrige seier kom så lenge siden som 21. mai.
Den statistikken kan lure de fleste, for Elverum har spilt en rekke jevne kamper og kan blant annet vise til uavgjort mot Strømmen, Levanger og Kongsvinger på bortebane, og 1-1 mot Start på hjemmebane blant de 13 kampene.
Forrige oppgjør på hjemmebane endte med et knepent 2-3 tap mot Jerv. Da tok Elverum ledelsen 2-1 etter 84 minutter, men Jerv utlignet rett etterpå, før de 4 minutter på overtid tok med seg alle poengene hjem til Grimstad.

Det motsatte oppgjøret i våres mellom FFK og Elverum endte med en klar hjemmeseier, den gangen vant vi 4-0 etter mål av Joona Veteli x2, Shola Akinyemi og Sanel Kapidzic.
Vi møttes også i 2013, da endte det med seier i begge oppgjørene, 1-0 på Elverum og 2-1 på Stadion.

Vi har hatt nok en positiv uke siden kampen mot Åsane. Rekruttlaget tok innpå teten med en sterk seier mot Borgar på bortebane og treningsuka har vært god.
Bortestatistikken vår er ikke mye å slå i bordet med så langt, men vi finner ikke en bedre anledning til å endre på det enn nå. Nøkkelen ligger i å gjenskape prestasjonen fra forrige helg med stort engasjement, høyt tempo og raskt angrepsspill.

På sykestua finner vi dessverre en del spillere. Rino Falk Larsen og Magne Simonsen er som kjent ute for sesongen. Det kan også Jarkko Lahdenmäki være, han blir mest sannsynlig operert for en kneskade i neste uke og vil da være ute i en lengre periode.
Edvard Skagestad er tilbake på feltet, men er ikke klar for å være med for fullt før i neste uke. Dersom alt går etter planen er han aktuell til Start-kampen 17. september.
Razak Nuhu fikk seg en smell i låret mot Åsane og selv om skaden ikke er alvorlig, så er den ille nok til at han neppe er aktuell i helgen. Venstrebacken bør være tilbake i løpet av neste uke.

Plankehaugen har fylt en buss og tar turen til Elverum på søndag, hvis du også har tenkt å ta turen så husk at kampstart er 15:00 og at det er gratis inngang.
Vi gleder oss til kamp og satser på at guttane leverer en sterk prestasjon på Elverum stadion!