Endelig seier mot Levanger!

Lørdag ettermiddag var det dags for årets 10. serierunde i Postnord-ligaen når Levanger var motstander på bortebane i strålende sommervær.

Samme fra start
Levanger har hatt en variabel seriestart, men har den siste tiden vist seg fra en bedre side og blant annet slått både Egersunds og Stjørdals Blink (NM) hjemme på TOBB Arena. På onsdag skal hjemmelaget ut i 3. runde kamp i NM mot Kristiansund, også det hjemme på Moan. Kjenningsmelodien for Magnus Powell sitt mannskap så langt i 2019 er godt banespill, men marginer i mot i begge boksene.

Bjørn Johansen og trenerteamet valgte å gi de samme 11 som leverte en fin prestasjon mot Sola forrige helg få muligheten fra start.
På benken fant man Karstensen, Getz, Reuterswärd, Nieves og Sellin.

Tim Nilsen igjen
FFK kom best i gang på TOBB Arena, både Tim Nilsen og Thomas Drage hadde avslutninger før det var spilt 10 minutter, Tim var nærmest med en avslutning som strøk stolpen, men ingen av de fant nettmaskene.

Etter 15 minutter fikk hjemmelaget sin første mulighet etter kampens første corner, 3 avslutninger fikk Levanger fyrt av, de to første stoppet Jenssen glimrende, mens det tredje skuddet ble satt i stanga fra skrått hold. Og nå var LFK i siget, minutter etterpå snappet de opp en dårlig pasning bak hos FFK og Rahhaoui kom alene gjennom, men avslutningen hans havnet utenfor målet.

Etter en roligere midtperiode uten så mye å skrive hjem om så fikk Levanger en stor nesten-mulighet når de kom gjennom på venstresiden og slo inn foran mål, men på bakre nådde man akkurat ikke frem til å sette ballen i åpent mål.
Sekunder etterpå tok FFK ledelsen 1-0 når Tim Nilsen var på plass igjen og styrte innlegget til Nicolay Solberg kontant i mål i det klokka passerte 36 minutter.

Det ble ingen flere store sjanser i varmen (lystavla viste 30 grader!) på et tørt og trått kunstgress. Både Levanger og FFK hadde sine sjanser i denne omgangen, i tillegg ropte begge lag på straffe flere ganger. Tett og jevnt, men 1-0 til FFK til hvilen.

Solid andreomgang
Etter hvilen var det hjemmelaget som kom best igang mot et FFK som ble liggende lavt de første minuttene. Det ble ingen sjanser til Levanger og etter 10 minutter av omgangen fikk plutselig Tim Nilsen en sto sjanse etter en miss i forsvaret til Levanger, dessverre ble touchen til Tim litt lang og keeper kom ut og avverget.

Etter 63 minutter var det nok en gang Tim Nilsen som fikk en stor mulighet etter at en dødball ble headet på tverrs av feltet stod plutselig spissen alene på bakre, men han nølte litt med avslutningen og når han til slutt dro til så ble avslutningen blokkert fra kort hold.

Etter 67. minutter måtte Andreas Hagen gå av etter en smell, inn kom Love Reuterswärd. Drage gikk dermed opp i 10er rollen, mens Love tok plass på venstrekanten.
Intensiteten i oppgjøret var ikke høyt før pause, og etter hvilen sank den enda mer, det var tydelig at varmen og det tørre gresset satt sitt preg på tempoet.

Etter 73 minutter gikk målscorer Tim Nilsen av, han hadde vært aktiv foran mål og hadde ikke mindre enn 5 avslutninger hvor den ene gikk i kassa.
En som fortsatt var på banen, og som var involvert i veldig mange sjanser mot Sola, var Nicolay Solberg. Etter 78 minutter fikk han muligheten til å skyte fra langt hold, Solberg traff godt, men keeper hentet frem en solid redning. Corneren ble det også nære mål, Sellin plukket opp en ball på bakre og fyrte løs, men også nå stod keeper i veien på avslutningen fra skrått hold.

Mot slutten begynte LFK å våkne til liv igjen etter at FFK hadde hatt god kontroll det meste av omgangen. Mye lange baller opp mot forsvaret til FFK og lange kast skapte et press fra hjemmelaget, flere ganger kom de til småsjanser hvor de fikk avslutte fra utsiden av 16-meteren.

Etter 88 minutter falt avgjørelsen når Joona Veteli satt inn 2-0 på pasning fra Love Reuterswärd. Flott scoring av vår finske midtbanemotor som setter inn sitt 3. mål for sesongen. Dermed endte det med 3 poeng i Trøndelag nok en gang og etter en solid gjennomført bortekamp av FFK som nesten ikke slipper til målsjanser etter hvilen.

Vi har nå kapret 20 poeng på årets 10 første kamper. Snittet siste 8 lukter det krutt av, 19 poeng er hentet på de siste 8 oppgjørene. Nå skal vi jobbe beinhardt videre for å ta nye poeng i ukene som kommer!