Bunnsolid prestasjon mot Bryne

Søndag ettermiddag var det klart for kamp mellom to tradisjonsrike lag når FFK møtte Bryne på Stadion til årets 11. serierunde, det var guttane som skulle komme best ut av oppgjøret.

Samme fra start
Bryne har fått en vanskelig start på sesongen, men er uten tvil et lag med mye kvalitet. Flere poeng er gått tapt for gjestene pga. utligninger sent i kampene, noe som har plassert de litt lavere på tabellen enn forventet til nå i sesongen. Forrige kamp ble derimot en opptur for Bryne når de slo Vidar med 2-1 på hjemmebane.

Bjørn Johansen og trenerteamet valgte å starte med samme 11 som slo Levanger forrige helg og Sola helgen før det. Håvard Åsheim var tilbake i troppen, men startet på benken.

Praktscoring
FFK var det klart beste laget før pause og hadde mer eller mindre alt av banespill mot et svært lavtliggende Bryne. Sjanser ble det også, Tim Nilsen hadde flere forsøk, det samme hadde Nicolay Solberg og Ludvig Begby.
Joona Veteli forsøkte seg på en kandidat til årets mål når han brant til på halvspretten fra 25 meter, men kanonkula gikk like utenfor vinkelen til Spiridonov i gjestenes mål.

Det skulle komme en praktscoring før hvilen allikevel. Andreas Hagen løp opp en klarering etter en FFK-corner, satt inn en monstertakling, løftet blikket, svingte inn en strålende ball med venstrefoten som Tim Nilsen headet i vinkelen - En fantastisk scoring!

Foruten scoringen stod dommeren for omgangens prestasjon når Andreas Hagen ble avvinket for offside etter å ha sentret til Andreas Hagen, eller ført ballen som enkelte også kaller det.

FFK kunne ledet med flere mål, men Bryne var heller ikke helt ufarlige. Et par ganger kom de til skudd fra langt hold, men enten seilte kula et godt stykke over målet, eller så var Håvar Jenssen trygg i klypene. 1-0 til pause etter en god omgang av FFK.

Tim igjen
Tim Nilsen brukte ikke mange minuttene etter pause på å vise at han er i form om dagen, men en strålende redning av gjestenes keeper holdt Bryne inne i kampen.
Men Tim var ikke ferdig og når Begby fosset nedover venstresiden i kjent stil og prikket Tim foran mål så kunne spissen skli inn dagens andre og hans 6(!). mål på 3 kamper.

I lang tid virket det som om kampen var oppe og avgjort med et FFK lag som leverte opp mot sitt beste i nesten hele oppgjøret og hadde full kontroll på begivenhetene. Så ut av ingenting ble det kamp igjen når Bryne fikk fyrt av et lurt skudd fra 17 meter som gikk stang inn nede ved Jenssen sin høyre stolpe. 2-1 og 20 minutter igjen på klokka.

FFK har en sterk periode bak seg med en rekke gode prestasjoner og det er tydelig at selvtilliten er høy, for da det kunne blitt litt høye skuldre og frykt for å miste seieren så giret bare guttane opp et hakk og produserte sjanser helt til innbytter Kjell Rune Sellin kunne plassere inn 3-1 på pasning fra en annen med friske bein, Maikel Nieves.

FFK kunne scoret mer og hadde en til i nota som ble annullert for offside, men 3-1 er mer enn nok og 3 nye poeng til guttane som nå har vunnet 7 av sine 9 siste seriekampene.