4. strake borteseier for FFK!

Lørdag ettermiddag gikk siste serierunde før sommerferien, FFK møtte Sola FK på sørvestlandet, det..

Kun en endring fra start
Sola tok tak i livlinen i forrige serierunde når de slo Vidar 2-1 etter en overtidsscoring av Remi Johansen. Seieren ga de kontakt med lagene over nedrykksstreken og selvtillit inn i siste kamp før sommerpausen.
Til kampen mot FFK gjorde Sola 3 endringer på laget. Markus Svela, Remi Johansen og Olav Andreas Lilleås gikk ut. Inn kom Kristian Novak, Johannes Hinna og Ulrik Lund.
Johannes Hinna gjorde seg bemerket i kampen mot FFK på Stadion for noen uker siden med en strålende scoring fra langt hold. Forøvrig var det kun 5 av spillerne som startet det oppgjøret for Sola som startet kampen i dag.

FFK kommer fra en god rekke med kamper, de siste 7 kampene har gitt 5 seire og 2 uavgjort, det er best i klassen i den perioden.
Med en sånn periode i ryggen var det ikke uventet at trenerteamet med Bjørn Johansen i spissen ikke gjorde store endringer på laget som startet mot Egersunds i forrige runde. Eneste endring var Maikel Nieves som kom inn og tok plassen til Andreas Hagen i 10er-rollen.

Cornerens omgang
En strøken, om noe treg, gressmatte ventet på spillerne på et vindfullt Sola Stadion lørdag ettermiddag.
FFK slet med å få igang spillet til å begynne med mot et aggressivt hjemmelag som slo mye langt og stod etter med mye innsats.

I åpningsminuttene fikk også Sola en god mulighet, men avslutningen gikk like utenfor. Deretter tok FFK over begivenhetene og rullet opp en rekke angrep som manglet den siste presisjonen til å gi scoring. Spesielt midtperioden av omgangen ble hektisk for Sola-forsvaret med bl.a. et stort antall cornere til FFK som hjemmelaget ryddet godt unna.

Før og etter halvtimen spilt begynte de store mulighetene å komme for FFK. Først slo Drage en god corner som nesten skrudde rett i mål, men ikke fikk pirket ballen over streken. Rett etterpå var Solberg gjennom alene med keeper, men en lang touch gjorde at sisteskansen kom ut og fanget ballen.

Etter 36 minutter måtte Åsheim kaste inn håndkledet med en smell, inn kom Tomas Lopez Borgersen. Han fikk nesten være med på scoring umiddelbart på et frispark hvor Stray Molde avsluttet fra kort hold, men Sola fikk blokket og holdt unna nok en gang.

Noen minutter før pause fikk Tim Nilsen muligheten til å kontre og satt på turboen, men avslutningen gikk rett på keeper.
Noen få gode sjanser, veldig mange dødballer, men ingen mål før hvilen på Sola Stadion.

Rett i ledelsen etter hvilen
Etter hvilen var det FFK sin tur til å ha motvind, etter en omgang hvor ballen gang på gang gikk inn til Solas keeper eller utover dødlinja, og motvind så ut til å passe FFK bedre.

FFK tok tak i andre omgang på samme måte som den første og hadde initiativet i oppgjøret. Der laget stanget og stanget før pause så tok det bare et par minutter før de fikk uttelling etter hvilen. Joona Veteli fikk ballen på utsiden av 16-meteren og smalt inn sitt 4. seriemål for året.

Tim Nilsen scoret et hat-trick mot Sola i det motsatte oppgjøret og etter 58 minutter var han der igjen når han ble spilt i bakrom av Marius Hagen og skjøt via hanskene til keeper og inn i målet. Årets 11 mål totalt for Tim i serie og cup.

Like etter målet fikk Tim en ny stor mulighet når keeper var på bærtur, men avslutningen gikk over det tomme målet. Noen minutter etterpå Sola nære når nevnte Hinna igjen smalt avgårde et godt skudd fra distanse. Denne gangen var Jenssen der og slo ballen i tverrligger og ut til corner, flott redning av sisteskansen.

Love Reuterswärd kom inn for Drage etter timen spilt og han fikk en stor mulighet når klokka viste 70 minutter. Flotte kombinasjoner med Begby og Veteli på venstresiden, men skuddet smalt i tverrligger og over.
Like etterpå var Tim Nilsen helt alene igjen, men denne gangen kom keeper seirende ut og reddet til corner. Den corneren ble også farlig med ny avslutning fra Nilsen, men Sola reddet på strek. Store sjanser til FFK!

Reuterswärd var farlig frempå igjen etter 75 minutter når han dro seg innover fra venstre og skjøt hardt like på utsiden av stolpen. Friskt innhopp av den driblesterke kantspilleren.
Etter 80 minutter gikk målscorer Nilsen ut og inn kom Kjell Rune Sellin og la seg på topp.

Etter at det så ut til at kampen skulle ebbe ut med 2-0 så klemte Sola inn en redusering fra 17 meter i det klokka passerte 91 minutter. Hjemmelaget hadde ikke skapt mye frem til dette i andre omgang, men reduseringen ga litt spenning de siste minuttene. Det hjalp imidlertid ikke og FFK vant oppgjøret fullt fortjent med 2-1.

4 poeng foran 2018-skjema
Etter dagens oppgjør tar avdeling 1 i Postnord-ligaen sommerpause etter at nesten alle lag har spilt 14 kamper. 4 lag fullfører runden i morgen, mens Levanger og Kvik Halden skal fullføre den 3. serierunden i slutten av august.

Med dagens resultat tar FFK sommerpause med flere poeng enn vi hadde etter 14 kamper i fjor. Til pausen i 2018 hadde laget samlet sammen 26 poeng og hadde en målforskjell på 25-12. Etter 14 kamper i år er FFK oppe i 30 poeng på 14 kamper og en målforskjell på 29-14.

Neste serierunde 11. august
Neste kamp for FFK er den allerede mye omtalte FOLKEKAMPEN mot Byåsen 11. august.
Allerede har nærmere 3500 sikret seg billett til folkefesten, men vi håper å gjenta opplevelsen når 10.413 tilskuere var på plass 12. august 2018!